Шаровић: СДС ће имати 25 кандидата за начелнике и градоначелнике :: Semberija INFO ::

 

Шаровић: СДС ће имати 25 кандидата за начелнике и градоначелнике


СДС ће имати 25 кандидата за начелнике и градоначелнике и осам заједничких кандидата у коалиционом споразуму са другим политичким организацијама и вјерујемо у јако добре резултате. Остало је још неколико средина у којима требамо одредити кандидате али ће и то бити завршено у наредних 15 дана, истакао је данас, након сједнице Предсједништва СДС-а, предсједник Мирко Шаровић.


 
„У Приједору ћемо настојати да идемо са једним кандидатом у оквиру постојеће коалиције из садашње скупштинске већине, коју чине ДНС и СДС. Што се тиче  СДС кандидат је члан Предсједништва СДС Маја Драгојевић-Стојић. Такође, СДС ће и у Бијељини имати свог кандидата. То ће бити препознатљив кандидат из СДС или нестраначка личност која долази из привредног и јавног живота Бијељине. Сматрамо да имамо добре шансе у том граду“, нагласио је Шаровић.
 
Коментаришући одлуку предсједника Хрватске Зорана Милановића да одликује бригаде ХВО-а за заслуге у одбрани Хрватске и особе осуђене за ратне злочине, Шараовић је рекао  да се то није смјело догодити.
 
„СДС је по том питању акције „Олуја“ потпуно јасан. Сматрамо да је у питању класичан злочин и погром становништва које је доживјело огромну несрећу и злочин. Одликовање личности које су осуђене за злочине никако не шаљу добру поруку“, рекао је Шаровић.
 
Коментаришући недавну иницијативу Асоцијације ствараоца РС Шаровић је рекао да је Асоцијација организација која је основана од стране Владе РС и прима одређену апанажу из буџета.
 
“СДС је јасно рекао и инсистираће да се прво ријеши питање борачке популације која мора имати предност”, закључио је Шаровић.
 
СДС - Сектор за политику и медије