"Церовац" приредио семинар за професоре енглеског језика :: Semberija INFO ::

 

"Церовац" приредио семинар за професоре енглеског језика


Образовни центар ,,Церовац“ Бијељина је, у сарадњи са Универзитетом ,,Синергија“,  организовао једнодневни семинар за професоре енглеског језика. Овај лијепи догађај окупио је 24. децембра 30-ак професора основних и средњих школа, те приватних школа из Бијељине, Угљевика и Брчког.

Семинар је одржао професор Драган Миловић, тренер за наставнике енглеског језика у ,,International House“ ЦЕЛТА центру у Барселони. Драган Миловић већ 17 година ради као професор енглеског,  четири године је тренер нових професора у Барселони, а са полазницима семинара на Универзитету ,,Синергија“ у Бијељини обрађене су двије теме.

Једна је помагање ученицима и студентима да схвате правила језика, а друга кориштење материјала који се проналази на интернету, у новинама, филмовима и који нису у школским уџбеницима.

-Ово помаже ученицима и студентима да сами схвате правила, а истовремено помаже наставницима у планирању лекција. Тако ће им, рецимо, кориштење одређених питања и графикона помоћи код учења граматике, а кроз активно учествовање добиће и вокабулара који ће им помоћи да брже и лакше проговоре страни језик, каже Миловић.

 Полазници семинара добили су цертификат о похађању овог семинара, а, како је истакао професор Драган Миловић, потврда је то да раде на сопственој едукацији, да раде на себи.