Полицијска управа Бијељина: Одржано едукативно предавање о опасностима употребе пиротехничких средстава :: Semberija INFO ::

 

Полицијска управа Бијељина: Одржано едукативно предавање о опасностима употребе пиротехничких средстава


Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина, заједно са љекаром Дома здравља Бијељина,  одржали су данас, 21.12.2018., едукативна предавања ученицима и наставницима Основне школе „Кнез Иво од Семберије“ у Бијељини, приликом чега је  указано на посљедице које могу настати због нестручне употребе пиротехничких средстава.


 
Наведeне активности се спроводе с циљем информисаности дјеце о опасностима и могућим повредама које могу настати употребом пиротехничких средстава. Такође, ова прилика је искориштена да се сви подсјете да је употреба пиротехничких средстава на јавном мјесту кажњива законом. Одредбама Закона о јавном реду и миру прописано је да ко употријеби пиротехничка средства на мјестима и на начин који изазива узнемиреност грађана, казниће се новчаном казном од 300 до 900 КМ.
  
Како би наши грађани предстојеће празнике прославили на миран и достојанствен начин и у безбједном окружењу, Полицијска управа Бијељина ће и у наредном периоду спроводи низ превентивних активности чији је циљ да упозори грађане на опасности које пријете од употребе пиротехничких средстава и незаконите употребе оружја.

Низом превентивних активности које предузима ПУ Бијељина, желимо допринијети да предстојећи новогодишњи и божићни празници протекну у миру и без нежељених пооследица.
 
 ПОРТПАРОЛ ПУ
Споменка Ненић