Новости :: Semberija INFO ::

 

23 МЛАДИХ ПОЛИТИЧАРА И ПОЛИТИЧАРКИ ЗАВРШИЛО АЛПИ ПРОГРАМ


Полазници друге генерације Инситута за напредно лидерство у политици (АЛПИ), коју организује Међународни републикански институт у Босни и Херцеговини (ИРИ) уз потпору УСАИД-а, протекли викенд на Јахорини су завршили двогодишњи програм.

Ријеч је о 23 младих политичара и политичарки који долазе из 12 различитих политичких странака са територије цијеле Босне и Херцеговине. АЛПИ је програм сарадње младих који, иако долазе из различитих заједница и политичких странака, заједно раде, креирају политике и постижу консензус чиме унапређују политичко дјеловање и дијалог.

Кроз двогодишњи програм, ИРИ БиХ је изњедрио и едуцирао нову генерацију младих политичара и политичарки који су спремни борити се и радити на темама које нас спајају – а не раздвајају. Доказ квалитета оваквог концепта и програма јесте чињеница да су полазници организовали и реализовали преко 80 заједничких међустраначких активности: истраживања, чланака, блогова, саопштења, подkаста итд.



Пет најбољих и најактивнијих полазника биће награђени студијском посјетом Сједињеним Америчким Државама, тачније Вошингтон ДЦ и институцијама САД-а која ће се реализовати у будућем периоду.

Овим путем, као учесници АЛПИ-ја, желимо се захвалити организаторима и донаторима на несебичној непосредној подршци и напорима које свакодневно улажу у политичко образовање младих у БиХ те се радујемо свим будућим истим или сличним пројектима.