Шећерана “условно” продата купцима из Турске :: Semberija INFO ::

 

Шећерана “условно” продата купцима из Турске


Скупштина повјерилаца  Фабрике шећера у стечају данас је (17.12.2018.)  већином од 77 одсто  гласова присутних повјерилаца одлучила да  имовину Фабрике шећера прода турским фирмама „Солист и Сариел“ које дјелују као повезана правна лица за износ од 5,1 милион еура. Понуда Горана Вајкића из Бањалуке, који је нудио 6,9 милиона КМ за имовину Шећеране, није добила ниједан глас повјерилаца.



Небојша Матић, стечајни управник, након изгласавања одлуке о продаји  имовине Шећеране купцима из Турске изјавио је да је ова понуда „условно“ прихваћена, јер купци из Турске  нису до јуче били уплатили депозит од 50.000 КМ.
„Они су, наводно, послали у електронском облику потврду да су уплатили 25.000 еура. На овој Скупштини повјерилаца прво је усвојен извјештај о раду стечајног управника и финансијски једногодишњи извјештај. Скупштина повјерилаца је изгласала продају имовине Шећеране купцима из Турске, али се не треба прерано радовати, јер чекамо да дође до реализације те куповине. Они нису доставили банкарску гаранцију, нису уплатили депозит. Ово је тек почетак приче о продаји Шећеране и детаље ћемо знати у наредним данима, када буде припреман предуговор о продаји имовине Шећеране“, рекао је Матић. 

Љ.Љ.