БАЊАЛУКА: ЗИМЗОГРАД ЗАСИЈАО СА 300.000 ЛАМПИЦА :: Semberija INFO ::

 

БАЊАЛУКА: ЗИМЗОГРАД ЗАСИЈАО СА 300.000 ЛАМПИЦА


Нова сезона Зимзограда отворена је у петак 14.12.2018. године у парку Младен Стојановић у Бањалуци, са свечаним доласком Дједа Мраза у олдтајмеру, свјетлосним декорацијама и преко 300.000 лампица које Зимзограду дају посебну чаролију и магију за све посјетиоце. 



Марко Шиниковић, портпарол Зимзограда, рекао је да шести Зимзоград доноси посебан и јединствен програм и садржај.
„Испред организације овог магичног и чаробног шестог Зимзограда, обећавам свим посјетиоцима најбољу забаву и чаролију. Ове године смо се потрудили да Зимзоград изгледом подсјећа на зимске манифестације и фестивале у европским метрополама и дали му дашак свјетског изгледа и амбијентално декоративног дизајна. Зимзоград ове године има највећи Кидс и Фан парк, велику Старопрамен Паб терасу, пријатељски кутак и куглу М:тел-а, као и Кока-Колино чаробно село у којем ће становати Дједа Мраз. Зимзоград ове сезоне има и највећи Ајс Парк које ће почети радити чим нам дозволе временски услови, а посјетиоцима ћемо уз помоћ Проинтера омогућити и школу клизања од 2.јануара, коју реализујемо са школом спорта „Каспер“. Нисмо изоставили програм који ће употпунити дјечију забаву и музичке садржаје за одрасле посјетиоце и туристе“, рекао је Шиниковић.
Шиниковић додаје да ће посјетиоци ове године имати прилику да упознају два становника Зимзограда који се зову Гулимили и Џелимили, али и посебан кутак за заљубљене. 



Горан Мишић, специјалиста изврсности брендова и потрошача Molson Coors Босна и Херцеговина, са задовољством је потврдио учешће бренда Старопрамен у новој сезони Зимзограда.
„Овом приликом желим да изразим велико задовољство што је управо наш бренд Старопрамен поносни партнер овогодишњег Зимзограда! У питању је прашко пиво број 1 у свијету, које ће наредне 2019. године прославити 150 година постојања. Готово један и по вијек постојања је доказ истинског квалитета и традиције овог чувеног чешког пива. Старопрамен на овогодишњи Зимзоград, и вријеме празника доноси дух Прага у Бањалуку. Овај пивски бренд истинска је легенда Прага – града, који зна све о правом уживању и добром пиву. За Старопрамен, тајна квалитета живота, као и квалитета пива, крије се у равнотежи. Баш зато Старопрамен под глобалним слоганом "Life Your Way", окупља све који теже животној равнотежи. Позивам све љубитеље пива, који су ових дана имали изузетно много обавеза, имајући у виду да је крај године, да посјете Зимзоград и уживају у Старопрамен пиву на нашој Старопрамен Пaб тераси, а самим тим направе и животни баланс! Препоручујем да пробате и нови укус Старопрамен Дарк, који ће, сигуран сам, одушевити све љубитеље тамног пива“, нагласио је Мишић.

Срђан Амиџић замјеник градоначелник Бањалуке, са задовољством је поздравио све присутне и захвалио се организаторима на промоцији Бањалуке претходних шест година, уз напомену да је Зимзоград јединствен бренд Бањалуке који је у склопу „Бањалучке зиме“.
„Организацијом манифестације „Бањалучка зима“, која ће трајати у наредних мјесец и по, жељели смо суграђанима али и свима онима које посјете наш град понудити занимљиве садржаје. 
За Нову годину у Бањалуци биће најбољи програм у региону. Наступиће сјајни регионални пјевачи и то 30. децембра Харис Џиновић, а у новогодишњој ноћи Жељко Самарџић и Никола Роквић.  Првог дана нове 2019. године Бањалучане и туристе из цијелог региона забављаће Жељко Јоксимовић.
Богат и атрактиван садржај очекује све суграђане, али и оне који посјете наш град за предстојеће зимске празнике. У том циљу, покренуте су и бројне промотивне активности, а посебно за подручје Србије, Хрватске и Словеније, одакле традиционално највише туриста долази у наш град“, казао ја Амиџић.



Бранка Бранковић, ПР Туристичке организације Бањалука, навела је да Зимзоград привлачи домаће и стране туристе, и да се биљежи већа посјета од када постоји овај пројекат.
„Сваке године пратимо тенденцију раста посјете туриста нашем граду, од оних регионалних комшија до Словенаца који су дефинитивно најмногобројнији. Бањалука је ове године понудила доста нових садржаја за дјецу и одрасле и не сумњамо да ће бити доста туриста у нашем граду. У прилогу томе говоре и смјештајни капацитети који су резервисани већ у мјесецу октобру ове године. С правом очекујемо да ће бањалучка зимска сезона забиљежити велики број долазака и ноћења за разлику од претходне године“, истакла је Бранковићева.

Радно вријеме Зимзограда је сваког дана од 10 до 22 часа, а трајање манифестације од 14. децембра 2018. до 31. јануара 2018. године.