Министар Шаровић личност године :: Semberija INFO ::

 

Министар Шаровић личност године


Министру спољне трговине и економских односа БиХ Мирку Шаровићу прексиноћ је у Банском двору у Бањалуци, у оквиру церемоније избора најбољих пословних људи и компанија на нивоу југоисточне и средње Европе за 2018. годину, уручена награда „Личност године“.

Министар Шаровић, коме је ово други пут да добије ову награду, захвалио је жирију који је препознао његов рад. 

"За четири године мандата нисам никога оставио равнодушним. То је битно, јер је равнодушност најгора особина", истакао је министар Шаровић.

У образложењу европског независног жирија за избор најбољег менаџера године наведено је да се Шаровић максимално бави својим послом, да истрајава у жестокој борби за бољи амбијент за бизнис, извоз и уопште за остварење бољих резултата у економији и према свим анкетама, најпопуларнији је министар у народу, у свим дијеловима БиХ. 


Избор најбољих пословних људи и компанија на нивоу југоисточне и средње Европе за 2018., одржан је у организацији Дирекције европске агенције за избор и промоцију најменаџера и најкомпанија.

Награде се додјељују истакнутим појединцима и фирмама који биљеже изванредне резултате у бизнису и односе се на квалитетно пословање, повећање производње и добити, тржишно доказивање, примјену нових савремених технологија, инвестирање у развој, окренутост ка извозу, отварање нових радних мјеста и јачање укупне конкурентне способности.

Извор: СДС РС