Станивуковић - Нећемо стати у разоткривању криминалних радњи :: Semberija INFO ::

 

Станивуковић - Нећемо стати у разоткривању криминалних радњи


„Када неко оптужи поштеног човјека за 'к' од криминала или за 'м' од марке да је украо, он се брани исте секунде. А када праве криминалце и лопове погодите тамо гдје су најосјетљивији њима требају дани и седмице да измисле и лажи и изговоре. Школски примјер за то је реакција на аферу у вези набавке респиратора“, каже народни посланик и члан Предсједништва ПДП-а Драшко Станивуковић.
 
Станивуковић је, осврћући се на изјаве Дејана Кустурића, директора Фонда здравственог осигурања Републике Српске рекао да је одуговлачење са покушајем демантовања криминалних радњи јасан примјер тога:
 
„Говорили смо о криминалној набавци покретне болнице, па су Кустурић и остали ћутали не 1 дан, него 66 дана, да би на крају раскинули споразум склопљен телефонским позивом, у покушају да се извуку. Од када смо предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић и ја изнијели податке који говоре о богаћењу појединаца на набавци респиратора, Кустурић је ћутао 11 дана, смишљајући којим лажима да опере чињенице које су попримиле озбиљан одјек у јавности, али и у редовима власти. Као што смо притиском успјели да вратимо новац од покретне болнице, тако ће бити и са респираторима, али ни ту нећемо стати“, додаје Станивуковић.
 
Он каже да Дејан Кустурић у својој изјави ништа није демантовао:
 
„И даље остаје увозна цијена респиратора 4 милиона КМ са ПДВ, а да их је Фонд од фирме 'Медиетик', у власништву супруга савјетнице Милорада Додика купио за 15,1 милиона КМ. Ми питамо гдје је та разлика, да ли су сви респиратори испоручени, гдје су  и колико је заправо Република Српска добила од укупно наручених 165 респиратора“, истиче Станивуковић и подсјећа да је Кустурић и ФЗО био актер афере када су болесном становништву „патриотски“ продавали неквалитетније, а скупље албанске пелене.
 
Он каже да је и раније имао многа питања за ФЗО РС: зашто плаћа дијализу 18 милиона скупље годишње од стварне цијене, зашто је радио-терапија скупља, зашто многи лијекови  потребни тешко болесним грађанима нису на листи лијекова Фонда здравственог осигурања који се грађанима рефундирају и зашто се неко упорно богати на туђој несрећи.
 
„Лично је министар Шеранић рекао да дијализа јесте скупља, али да је то продукт неких пријашњих уговора. Ко је склапао те уговоре и тако крив за овај криминал? Нису Кустурић, кустурићи, шкрбићи и остали од јуче актери криминалних јавних набавки. Док шаљемо СМС поруке за лијечење најтеже болесних, знајте да смо свјесни да људи не би плаћали скупље лијечење и лијекове, да многе медикаменте који нису на листи не би уопште плаћали да ви годинама нисте крали и не крадете од најрањивијих. А то вам неће бити опроштено“, закључује Станивуковић.
 
Информативна служба ПДП-а