Витинка покренула кампању ВОЛИМ ДОМАЋЕ :: Semberija INFO ::

 

Витинка покренула кампању ВОЛИМ ДОМАЋЕ


Купујмо домаће - колико год понављали, никако није довољно. Јер, навике се тешко и споро мијењају и у ужурбаном темпу којим данас живимо, не стижемо размишљати при свакој куповини, истраживати мање познате производе или тражити декларације и баркод. А то је сада важније, више него икад. 

У ситуацији која нас је задесила у посљедњих неколико мјесеци, показало се колико је битно куповати домаће. Оно што је постало сасвим јасно јесте да између наших грађана, потрошача и домаћих произвођача постоји снажна међузависност, једни без других не можемо. Домаћи производи су плод рада и залагања наших произвођача, они запошљавају наше породице, комшије, пријатеље и познанике. Када купујемо домаће, профит од продаје тих производа остаје у нашој земљи и инвестира се у додатну производњу. Када купујемо домаће, помажемо у изградњи школа, вртића, болница и путева.

„Хтјели смо овом кампањом да дамо свој допринос у мијењању свијести, у подсјећању и напомињању зашто је важно цијенити домаће, куповати домаће производе и услуге и годишњи одмор провести у својој земљи. Сада је то важније више него икада, а свако од нас појединачно може дати свој допринос домаћој привреди како бисмо што брже и безболније пребродили кризу која нас је задесила. Тај допринос је у моменту сваке наше куповине, када бирањем домаћег, бирамо да нам свима буде боље“, нагласио је Мирко Савић, директор маркетинга компаније Витинка. 

Посебно је сада тешко мањим произвођачима, многи од њих можда неће ни успјети пребродити овај период. Наша идеја и циљ јесте да им кроз снажну комуникацију пружимо подршку, колико смо у могућности, да скренемо на њих пажњу и тако помогнемо једни другима. – додају из Витинке. 

Оно што је јако важно јесте да у сваком сегменту имамо домаће производе врхунског квалитета. Нажалост, за многе од њих, већина потрошача није ни чула. Разлог томе су снажне маркетиншке активности страних брендова који у појединачне кампање улажу буџете које превазилазе износе које наше веће компаније издвајају за маркетинг на годишњем нивоу. Тако сваке године увоз скоро свих врста производа вишеструко премашује њихов извоз. 

Надамо се да ћемо из ове ситуације изаћи паметнији, обазривији и свјеснији цијеле ситуације и да је ово можда пријеломни тренутак у мијењању размишљања и навика потрошача. Јер, показало се, домаћи произвођачи су наша снага и сигурност за добра и лоша времена. Наша држава је снажна колико су снажни наши домаћи произвођачи.

​Витинка