ПУТИН НАЗВАО РУСКЕ ЛИЈЕКОВЕ ПРОТИВ КОРОНЕ НАЈБОЉИМ У СВИЈЕТУ :: Semberija INFO ::

 

ПУТИН НАЗВАО РУСКЕ ЛИЈЕКОВЕ ПРОТИВ КОРОНЕ НАЈБОЉИМ У СВИЈЕТУ


Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да су руски лијекови против вируса корона најбољи у свијету када је ријеч о квалитету њиховог дјеловања.

Он је такође изразио наду и да ће се руска вакцина против вируса корона појавити у најскоријој будућности.

- Надамо се да ће се у скоријој будућности појавити вакцина, али такође треба рећи и да имамо лијекове. Моје мишљење, оно што могу да закључим на основу оцјена, јесте да имамо најбоље лијекове по питању квалитета. То је феноменално - нагласио је Путин.

Руски предсједник је такође рекао и да су доктори успјели да доведу до минимума губитке људских живота, иако вирус није заобишао и њих саме.

- Сигуран сам да сте учинили све што сте могли, показали сте чудесан професионализам. Најважније је што сте губитке свели на минимум, то је ваша заслуга. Али ова кварна болест није заобишла ни ваше колеге - рекао је он на састанку са представницима руског здравственог система.

Он је додао и да се епидемија у Русији повлачи искључиво захваљујући одговорности грађана, али и раду доктора, иако се борба и даље наставља.

Подсјетимо, претходно је директор центра за епидемиологију и микробиологју "Гамалеј" Александар Гинцбург изјавио да би вакцина против вируса корона могла бити спремна већ на јесен 2020. године.

(sputniknews.com)