Шешић: Афера ‘респиратори’ показаће да ли је правосуђе у рукама странака или на трагу правде? :: Semberija INFO ::

 

Шешић: Афера ‘респиратори’ показаће да ли је правосуђе у рукама странака или на трагу правде?


„Српска демократска странка је покретач иницијативе да се испитају све јавне набавке и уговори закључени за вријеме трајања ванредног стања и на тој иницијативи ћемо истрајати“ – истакао је Давор Шешић, посланик Српске демократске странке у Народној скупштини РС.
 
„Кроз амандман на Одлуку о укидању ванредног стања смо тражили да се оснује комисија од пет чланова у којој би били три посланика власти и два посланика опозиције. Њихов задатак би био да преконтролишу и испитају све набавке обављене за вријеме два и по мјесеца колико је трајало ванредно стање“ – поновио је Шешић.
 
Шешић каже да само на такав начин може да се открију све противзаконите набавке током пандемије корона вируса.
 
„Одбијање власти да то прихвати показатељ је да је било криминала и корупције а тек сад испливавају велике афере као што је афера „Респиратори“ гдје је је власт репираторе набављала по три пута већој цијени“ – казао је Шешић.
 
Шешић је поновио да је више од 5 милиона КМ само од респиратора завршило у приватним џеповима.
 
„Афера „респиратори“ је потврда да је СДС био на правом путу кад смо тражили формирање комисије за испитивање набавки а ово ће бити и један велики тест за Тужилаштва Републике Српске и БиХ. Показаће се да ли је правосуђе у рукама странака или појединца или на трагу правде и правичности?“ – закључио је Шешић.
 
СДС - Сектор за политику и медије