Предсједништво СДС: СНСД главни кочничар избора. Прослава 30 година велики јубилеј за СДС! :: Semberija INFO ::

 

Предсједништво СДС: СНСД главни кочничар избора. Прослава 30 година велики јубилеј за СДС!


„Главни кочничар избора је СНСД и та странка мора да откочи одобравање средстава за њихово одржавање! СДС жели да се избори одрже у редовним року, јер промјене морају наступити што прије!!!“ – истакао је предсједник СДС Мирко Шаровић на прес конференцији након сједнице Предсједништва СДС која је јуче одржана у Источном Сарајеву.
 
Предсједништво СДС усвојило је Платформу политичког дјеловања СДС као и донијело план активности поводом прославе 30 година Српске демократске странке.
 
„Српска демократска странка ове године слави један изузетан јубилеј – 30 година постојања. Таквом традицијом не може се подичити нити једна странка у Републици Српској. СДС је претеча Републике Српска и једина смо странка старија од Републике Српске“ – истакао је предсједник СДС Мирко Шаровић након сједнице Предсједништва.
 
Предсједник СДС је нагласио да је због пандемије вируса корона одлучено да се централна свечаност прославе 30 година СДС-а помјери за септембар или октобар а да ће се локалне свечаности одржати 12. јула према условима који тада буду важили.
 
Шаровић каже да нас на јесен очекује велика економска криза због великих пропуста власти!
 
„Отворићемо питање набавке респиратора и покретне болнице током ванредног стања. Они који су се богатили на муци народа за вријеме ванредног стања мораће одговорати. Инсистираћемо на истрагама и изнијети на видјело још много тога“ – поновио је Шаровић.
 
Јуче је изабран и Главни изборни штаб СДС на челу са предсједником странке Мирком Шаровићем.
 
СДС - Сектор за политику и медије