ШАРОВИЋ: ТУЖБА ПРОТИВ ДОДИКА И СВИХ ОНИХ КОЈИ СУ НЕЛЕГАЛНО ПРИСЛУШКИВАЛИ ПОСЛАНИКЕ :: Semberija INFO ::

 

ШАРОВИЋ: ТУЖБА ПРОТИВ ДОДИКА И СВИХ ОНИХ КОЈИ СУ НЕЛЕГАЛНО ПРИСЛУШКИВАЛИ ПОСЛАНИКЕ


Упутићемо тужбу против Милорада Додика и свих оних који нелегално прислушкују народне посланике. Ово је незабиљежен случај, прво јавно признање високог функционера за прислушкивање опозиције и након Македоније други пут у региону да постоје докази и признање да власт прислушкује опозицију – истакао је Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке.
 
„То што се синоћ догодило у Народној скупштини Републике Српске је драматичан печат јучерашњег засједања. Члан Предсједништва БиХ је у званичној институцији дао признање да прислушкује опозицију. Чак се јавно обратио и министру унутрашњих послова по том питању“ – казао је Шаровић.
 
Шаровић истиче да је дошло вријеме да са функција оду они који варају, системски краду и немају шта да понуде.
 
„Дошао је тренутак да побједе бољи, који имају програм и пројекте и који су нормални. Вријеме је да се окупимо око једне шире коалиције и најбољих кандидата и побједа на локалним изборима неће изостати“ – нагласио је предсједник СДС-а.
 
Он је рекао да су се током ванредног стања редале афере једна за другом и да је новац најмање кориштен за здравство и заштиту од пандемије а више за јавне набавке и куповину информационих система.
 
„Јављају се потенцијално огромне афере са пољском болницом и другим набавкама. Видимо да су и бројке заражених у Републици Српској два пута веће него у Федерацији БиХ а то и лаику изгледа веома необично. То показује да мјере нису дале резулате и да је ванредно стање само искориштено за бројне сумњиве послове. Министар Шеранић који је на почетку давао оптимизам је негдје склоњен и маргинализован а појављивао се само један човјек“ – појаснио је Шаровић.
 
Говорећи о раду Савјета министара БиХ предсједник СДС је казао да је постојећи сазив извршне власти у БиХ најгори у историји.
 
„Они нас из дана у дан изненађују новим персоналним сазивом који није кредибилан и немају капацитет да раде успјешно свој посао, немају никаквих резулата, нити било какве озбиљне визије. Сматрам да је Савјет министара давно сазрео за реконструкцију или да што прије оде у историју“ - закључио је Шаровић.

(СДС РС)