ЈЗУ Свети Врачеви: Нема новорегистрованих на КОВИД19 :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ Свети Врачеви: Нема новорегистрованих на КОВИД19


На дан 4. маја, епидемиолошка ситуација на подручју Семберије и даље је под контролом. Једна особа, која је позитивна на КОВИД19 и која се налази у Дому ученика, доброг  је здравственог стања, а у овој седмици биће урађен и ретест.

Нема новорегистрованих особа позитивних на вирус корона, празан је и болнички карантин, а до 9 часова 4. маја, тестирано је укупно 411 особа. У болничкој изолацији налази се 11 особа, а у кућној осам (8). Из Института за јавно здравство чекамо 13 резултата.

Наредних дана, у складу са препоруком ресорног министарства, постепено ћемо прелазити на рад специјалистичких и субспецијалистичких амбуланти уз посебан режим заказивања преко породичног љекара уз обавезан анкетни епидемиолошки лист који не смије бити старији од три дана. Све мјере заштите пацијената и здравствених радника биће строго поштоване и у складу са примјеном посебног протокола рада.

​Такође, припреме за Вирусолошку лабораторију су завршној фази, о чему ћемо наше становништво благовремено обавијестити. Хвала грађанима на исказаном степену личне и колективне одговорности, која је значајно допринијела стабилној епидемиолошкој ситуацији, а искрено вјерујемо да ће тако бити у данима пред нама.