Савјет за штампу и онлајн медије у Босни и Херцеговини: Медијске куће се нашле у великој економској кризи :: Semberija INFO ::

 

Савјет за штампу и онлајн медије у Босни и Херцеговини: Медијске куће се нашле у великој економској кризи


БАЊАЛУКА - Савјет за штампу и онлине медије у Босни и Херцеговини свим медијским радницима честитао је Свјетски Дан Слободе Медија, подсјећајући јавност на изузетно важну улогу медија, што се посебно показало у вријеме глобалне кризе изазване пандемијом вируса корона, у којој се тренутно налазимо.

“Тачна, провјерена и благовремена информација у овим тешким околностима, када се стотине хиљада људи широм свијета боре за свој живот, од велике је важности и дословно може спасити људски живот”, саопштено је из Савјета за штампу.

Додају да су се медијске куће нашле у великој економској кризи, под притиском трошкова, падом тиража, драстично смањеним приливом зараде од оглашивача, чији исход може имати велике посљедице по демократско друштво.

Босна и Херцеговина Свјетски Дан Слободе Медија 2020. године дочекује на 58. мјесту, према свјетском Индексу слободе медија, што представља напредак од пет мјеста у односу на прошлу годину.

Независне новине