Корисник карантина под дејством алкохола вријеђао полицијске службенике :: Semberija INFO ::

 

Корисник карантина под дејством алкохола вријеђао полицијске службенике


Полицијској станици Бијељина 2, 02.05.2020. године око 15,10 часова пријављено је да једно лице нарушава јавни ред и мир у оквиру Карантина Јединице локалне самоуправе Бијељина који је смјештен у просторијама Основне школе ''Вук Караџић'', након чега је упућена полицијска патрола која је на лицу мјеста затекла лице  Е.К., корисника карантина у видно алкохолисаном стању.

Лице Е.К. је одбило да изврши наређење полицијског службеника, настављајући да га вријеђа, те виком и галамом узнемирава остале кориснике карантина. Исто лице покушало је да се удаљи из карантина  у чему је спречен од стране полицијских службеника, након чега је одбио да се алкотестира.

Након спрјечавања да самовољно напусти карантин, лице Е.К. је добровољно отишло у спаваоницу, гдје је након 40 минута, почео да се жали како има повреде и да жели медицинску помоћ. Лицу је обезбјеђена медицинска помоћ и исти је прегледан у Медицинском центру Бијељина, гдје су му констатоване мање огуљотине као и да је лице под дејством алкохола.

Напомињемо, полицијски службеници обезбјеђују објекат карантина с вана и исти не бораве у унутрашњости објекта.

Иначе, Лице Е.К. је до сада више пута испољавао незадовољство што је смјештен у карантин, те му је 29. 04.2020. године изречено полицијско упозорење, јер је исти одбијао да поступи по рјешењу надлежног републичког инспекцијског органа о смештању у карантин.

Од стране ПУ Бијељина против лица Е.К. достављен је извјештај о прекршају због почињеног прекршаја Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција из члана 24. Закона о јавном реду и миру Републике Српске.
                                            
Полицијска управа Бијељина