СРПСКИ НАРКО-БОС ЛИКВИДИРАН ДОК ЈЕ БИО У САМОИЗОЛАЦИЈИ :: Semberija INFO ::

 

СРПСКИ НАРКО-БОС ЛИКВИДИРАН ДОК ЈЕ БИО У САМОИЗОЛАЦИЈИ


Foto: eltiempo.ls
Сумња се да је у Србина, који је важио за једног од најтраженијих припадника Балканског картела, пуцао Хозе Висент Ривера, који је потом и сам ликвидиран.

Дејан Станимировић (45), звани Маркос, за којим је трагао Европол због сумње да је шверцовао дрогу у Немачку и Шпанију, убијен је у сриједу у градићу Гвамал у Колумбији.

Корона спријечила пут

Како преносе медији, Станимировић је био један од најтраженијих припадника Балканског картела у Европи.

Истражитељи су најприје сумњали да је он настрадао током игре руског рулета у кући шефа бивше паравојне формације и нарко-боса Хозеа Висента Ривере, званог Војник. Међутим, истрага је убрзо промијенила правац.

Тражили га широм европе
 
Дејан Станимировић Маркос наводно је био један од најтраженијих Срба у Европи.

– Европол га је сумњичио да је припадник Балканског картела који шверцује дрогу из Јужне Америке у Европу. У Португалу се води поступак против њега због 3,5 тона хашиша. Такође, прије десетак година Немачка и Шпанија истраживале су га због сумње да је финансирао пошиљку кокаина намијењену Европи – пренели су колумбијски медији.

– Станимировић, за којим је на снази била потјерница због трговине дрогом, у Колумбију је ушао 16. фебруара из Еквадора. Намјеравао је да се врати у Европу, али како су аеродроми широм Европе затворени због коронавируса, а и у Колумбији је на снази мјера самоизолације, остао је у кући Ривере и из ње није излазио 15 дана – открили су извори из истраге, пише Курир.

Убили полицајце

Полицајци су се потом вратили до куће у близини које је Станимировић пронађен.

– Војник и људи који раде за њега највјероватније су видјели наоружане људе, према тврдњама касније ухапшених, помислили су да су то сарадници Станимировића. Тада су из куће запуцали на њих. У ватреном обрачуну убијен је Војник, као и двојица полицајаца – испричали су они.

(српскаинфо.цом)