Због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације на подручју Полицијске управе Бијељина санкционисано девет лица у протекла 24 часа :: Semberija INFO ::

 

Због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације на подручју Полицијске управе Бијељина санкционисано девет лица у протекла 24 часа


Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина на подручју територије коју оперативно покривају, због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица, у протекла 24 часа санкционисали су укупно девет грађана. Од наведног броја шест је санкционисано јер нису поштовали полицијски час, два лица због непоштовања мјере изолације и једно лице због изазивања панике за време ванредне ситације.
 
Полицијски службеници Полицијске станице Пелагићево, 31.03.2020. године око 10,30 часова на магистралном путу у мјесту Пелагићеву, контролисали су путнички аутомобил марке ''Тигуан''  којим је управљало лице С.Ч. Контролом је утврђено да лице С.Ч.не поштује наложене мјере изолације које су му наложене Рјешењем Федералног санитарног инспектора на царинским испостава од 25.03.2020. године. Као сувозач у возили налазило се је лице М.Д код којег је такође утврђено, да није поштовао наложене мјере изолације наложене Рјешењем од 25.03.2020. године. Оба лица су прекршајно санкционисана.
 
Полицијски службеници Полицијске станице Шамац, 31.03.2020. године прекршајно су санкционисали лице  Д.Н.  јер је прекршио одлуку Владе Републике Српске о забрани изазивања панике и нереда за време ванредне ситуације на територи Републике Српске.
 
Полицијска управа  Бијељина апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона на територији Републике Српске.
 
ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА
Александра  Марић