Штаб за ванредне ситуације града Бијељина: Припрема се карантин у бијељинској касарни :: Semberija INFO ::

 

Штаб за ванредне ситуације града Бијељина: Припрема се карантин у бијељинској касарни


Тренутно у Бијељини имамо 1.190 особа под стручним надзором  у самоизолацији. Од тога су три заражене особе вирусом корона, 21 особа је у кућној изолацији и двије особе у болничкој изолацији, а у питању је породиља са бебом, са подручја зворничке општине, која је рођена у поноћ, између уторка и сриједе, изјавио је градоначелник Мићо Мићић након данашње сједнице Штаба за ванредне ситуације града Бијељина.



„Све у свему, стање се није погоршало, у смислу да имамо више обољелих, и то је добра вијест, изузев што имамо мало већи број особа под надзором. На граничном прелазу Рача забиљежен је прелазак 264 возила, од чега је 236 камиона и 28 путничких возила. Возачи су у изолацији у транзиту, док су возачи путничких аутомобила смјештени у кућну изолацију. Комунална полиција је извршила 113 контрола  особа, које се налазе у самоизолацији, и том приликом десет особа није пронађено на адресама гдје треба да се налазе. Због тога ће бити предузете одговарајуће мјере. Полиција је издала четири прекршајна налога због кршења наредбе о кретању током трајања полицијског часа и два прекршајна рјешења збг кршења наредбе о самоизолацији“, изјавио је Мићић, нагласивши да је и Кол – центар профункционисао и у међувремену је пружена неопходна помоћ за 45 особа, углавном старијих од 65 година. 



„На терену је било  30 волонтера. Грађани  највише траже услугу подизања новца у банкама, набавку заштитних средстава, лијекова и доставу хране. У наредном периоду ћемо припремити услове за отварање карантина у бијељинској касарни. Дом ученика ће бити припремљен за друге намјене. У складу са препоруком Републичке Цивилне заштите биће отворен карантин у касарни. Припремићемо 15 пунктова за евиденцију пољопривредника који очекују регресирано ђубриво, гориво, сјеменски материјал за прољетну сјетву. Исплатили смо све подстицаје пољопривредницима преко Аграрног фонда града, тако да им ниједну марку не дугујемо у овом тренутку. Заједно са хуманим и одговорним привредницима обезбиједили смо 600.000 КМ за набавку респиратора за бијељинску болницу“, истакао је градоначелник Мићић, нагласивши да се редовно доставља храна и за 250 социјално угрожених породица које користе услуге Народне кухиње у Бијељини.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић