МИЛИЧЕВИЋ: ПОРОЗНЕ ГРАНИЦЕ ПРЕДСТАВЉАЈУ ПРОБЛЕМ :: Semberija INFO ::

 

МИЛИЧЕВИЋ: ПОРОЗНЕ ГРАНИЦЕ ПРЕДСТАВЉАЈУ ПРОБЛЕМ


„Границе су порозне и није још дошло до затварања граница иако се о томе стално говори и најављује. Знам да су за то потребне значајне припреме али је то већ сада постало хитно. У посљедња 24 часа у локалну епидемиолошку службу Дома здравља у Теслић јавило 110 лица која су дошла из земаља окружења, од Италије па надаље.“ - истакао је начелник Теслића и предсједник Главног одбора СДС Милан Милићевић у обраћању новинарима.
 
Миличевић је навео навео је да у Теслићу још није евидентирана ниједна особа позитивна на вирус корона, захваљујући предузетим мјерама надлежних институција, али и дисциплини великог броја грађана.
 
„Док се не затворе границе и не направе карантинска насеља овај проблем имаћемо у континуитету јер није мало 110 људи за 24 сата да дође у Теслић“  – рекао је Милићевић.
 
Он је рекао да је на данашњој сједници Тима за праћење епидемиолошке ситуације одлучено да се путем јавног прогласа позову млади здрави суграђани да се телефонски јаве локалном Црвеном крсту ради волонтерског рада – снабдијевања храном, лијековима и другим потрепштинама за суграђане старије од 65 година, који нису у могућности да то сами обезбиједе.
 
„Дезинфекција јавних објекта и површина у Теслићу тече одлично. Активност се ради и данас и настављаће се свих наредних дан и обнављаће се у свим установима и јавним просторима сваких 7 дана а тренутно на располагању имамо довољну количину дезинфекционих средстава“ – казао је Миличевић.
 
Он је најавио да ће данас бити објављени телефонски бројеви полиције, инспекције и Дома здравља на који грађани могу да пријаве сваку сумњу да је дошло до повећања цијена.
 
Миличевић је апеловао да се грађани уздрже од лажних дојава и информација, којих је у задња 24 часа било три, с обзиром на то да надлежне службе морају да интервенишу, а уколико је ријеч о таквој дојави, губе драгоцјено вријеме.
 
„Вртићи у Теслићу раде са мањим капацитетом. У пет приватних и једном јавном борави око 60 дјеце. То је мали проценат који није проблематичан“ – оцијенио је Миличевић.

(СДС РС)