НАВАЛА НА БИЈЕЛИ ЛУК, КИЛОГРАМ КОШТА 12 МАРАКА :: Semberija INFO ::

 

НАВАЛА НА БИЈЕЛИ ЛУК, КИЛОГРАМ КОШТА 12 МАРАКА


Због страха од заразе корона вирусом, грађани Сарајева чине све да ојачају свој имунитет па тако лијек покушавају пронаћи на градским пијацама међу бројним воћем и поврћем.

Како преноси портал Клиx, у жељи да понуде што више, пијачни продавачи своје штандове су обогатили великим количинама бијелог лука који се сматра природним антибиотиком.
Фоторепортер Клиxа сазнао је од продавача да је као никада до сада порасла потражња за бијелим луком, а килограм кошта 12 КМ.

Такође сазнају да лука има довољно и да грађани не брине да ће нестати.

Занимљиво, продавачи су испричали како се бијели лук нарочито купује због наводног чудотворног рецепта с бијелим луком уз помоћ којег нам корона вирус не може ништа. Како тачно гласи тај рецепт нису знали рећи, али тврде да је посљедњих дана велика помама за бијелим луком.

С обзиром на чињеницу да је бијели лук природни антибиотик, те да губи у борби с коронавирусом, јер је, како сам назив каже, у питању вирус, а не бактерија, из Кризног штаба федералног министарства здравства јасно појашњавају:

"Антибиотици не дјелују на вирусе, само на бактерије. Нови коронавирус је вирус па се сходно томе антибиотици не би требали користити за превенцију или лијечење. Међутим, уколико сте хоспитализовани због 2019-нЦоВ, могуће је да добијете антибиотике због могућности бактеријске коинфекције", поручили су из Кризног штаба федералног министарства здравства.

(БН/Кликс)