РАШИД САКИЋ СЛОМИО НАНОГИЦУ И ПОБЕГАО ИЗ КУЋНОГ ЗАТВОРА! :: Semberija INFO ::

 

РАШИД САКИЋ СЛОМИО НАНОГИЦУ И ПОБЕГАО ИЗ КУЋНОГ ЗАТВОРА!


Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić
Из Управе за извршење кривичних санкција потврђено да је јуче у 5.40 сати систем регистровао оштећење наногице, о чему је повереник одмах обавестио суд, полиција трага за Сакићем

Рашид Сакић (42), син покојног певача Синана Сакића, побегао је јуче из кућног затвора, у ком је због разбојништва био од 14. августа прошле године. Како Курир сазнаје, он је поломио наногицу, скинуо је и побегао из куће у којој је боравио.

- У 5.40 сати јуче систем је регистровао оштећење трансмитера, то јест наногице. Изласком на терет утврђено је да није на адреси на којој издржава меру и повереник је одмах обавестио надлежни суд о томе - потврђено је за Курир из Управе за извршење кривичних санкција Министарства правде.

За проблематичним сином легенде народне музике полиција је јуче расписала потрагу, али до закључења овог броја Курира он није ухапшен.

Вишеструки повратник

Подсетимо, Рашид Сакић је вишеструки повратник, а последњи пут је ухапшен у јануару прошле године због сумње да је у центру Лознице с пријатељем Миланом Ц. (36) претукао и опљачкао кројача Владицу М. (34). После хапшења одређен му је притвор, у ком је био све до средине августа, када је пребачен у кућни затвор с наногицом.

Он је тада осуђен на седам месеци кућног притвора.

- Против њега се води поступак због разбојништва, односно због сумње да су опљачкали кројачку радњу. Наводно, пошто су узели сав новац који су пронашли код кројача, отишли су у оближњи кафић и наручили пиће. Управо у том кафићу полиција их је и ухапсила - каже извор Курира.

Он наводи да после одређивања казне Сакић није смео да напушта просторије куће у којој је боравио без одлуке суда у Лозници.

Рашид је, иначе, најстарији Синанов син и има дебео досије у полицији.

- Још као малолетник привођен је због насилничког понашања, покушаја убиства и изнуде. Истим путем наставио је и када је постао пунолетан. Привођен је током акције „Сабља“ 2003. године, а последњи пут је пуштен из затвора средином априла 2018, пошто је одслужио казну Вишег суда у Шапцу од 12 година затвора због покушаја убиства - објашњава саговорник Курира.

Свако носи свој терет

Само неколико недеља пошто је његов најстарији син одслужио казну и изашао из затвора, Синан Сакић преминуо је у јуну 2018. у Београду. Наводно, пре смрти отац и син успели су да изгладе своје односе, иако је, док је Рашид био иза решетака, Синан јавно кривио сина због пута којим је кренуо и истицао да треба да испашта. У интервјуима је признао да је сина у затвору посетио само једном.

- Рекао сам му: „Свако нека носи свој терет, а ја ту нећу да постојим. Ако ти нешто буде требало, ја ћу ти дати, послаћу ти, али ја више нећу долазити“ - испричао је тада Синан.
 
(курир.рс)