Суд одлучио: Вукота, Јелена и Драшко нису криви :: Semberija INFO ::

 

Суд одлучио: Вукота, Јелена и Драшко нису криви


Посланици у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић, Јелена Тривић и бивши предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица ослобођени су одговорности да су 14.10. 2018. године на Тргу Крајине у Бањалуци организовали и водили јавни скуп.

Основни суд у Бањалуци ослободио их је одговорности након што је Министарство унутрашњих послова покренуло прекршајни поступак против Драшка Станивуковића, Јелене Тривић и Вукоте Говедарице. 

Из МУП-а Републике Српске тврдили су да су окривљени путем друштвених мрежа позвали грађане да се придруже скупу на којем се говорило о крађи на изборима и неоткривању убица Давида Драгичевића.

Посланик ПДП у Народној скупштини РС, Јелена Тривић на свом Фејзбук профилу истакла је да, упркос ослобађајућој пресуди то није никаква сатисфакција за чињеницу да се у сличним поступцима суди свима осим убицама младића Давида и одговорним за срамну прес конференцију.

"Вјерујем да ће институције, прије свега МУП Републике Српске једног дана бити ослобођен политичког притиска и политичких стега које је ставила накарадна власт свима који другачије мисле", написала је Тривићева.

rtvbn.com