ПРЕМИНУЛА НЕДА АРНЕРИЋ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕМИНУЛА НЕДА АРНЕРИЋ


Славна глумица умрла је у 67. години живота

Прослављена глумица Неда Арнерић преминула је у 67. години живота. Како сазнаје Телеграф.рс, Неду је за трпезаријским столом пронашао њен брат. Није било трагова насиља. Врата стана глумице била су закључана. Тада је Недин брат позвао бравара који је отворио врата.
 
Неда Арнерић родила се 15. јула 1953. године у Књажевцу и имала је богату глумачку каријеру. Њен први филм под називом "Сан" из 1966. године је од Неде направио велику звезду Југославије. Током година је њена популарност расла, а својим глумачким умећем задивила је целу Југославију.

Арнерићева је остварила упамћене улоге у филмовима "Вишња на Ташмајдану", "Ужичка република", "Сутјеска", "Варљиво лето ’68", "Исправи се, Делфина" и другим. Такође, играла је и у многобројним италијанским филмовима.
 
За улогу Делфине, у филму „Исправи се, Делфина“, редитеља Александра Ђурчинова, 1977. године добила је "Сребрну арену" на Филмском фестивалу у Пули, као и награду "Царица Теодора" на Фестивалу глумачких остварења у Нишу. 1980. године, дипломирала је историју уметности на Филозофском факултету у Београду.
Добитница је "Златне арену" на Филмском фестивалу у Пули (1988) за улогу у филму "Халоа - Празник курви", редитеља Лордана Зафрановића.

Неда Арнерић је била удата за Дејана Караклајића, глумца Радета Марковића и лекара Милорада Мештеровића. Милорад Мештеровић (63) преминуо је почетком јануара прошле године, после дуге и тешке болести. Он је био Недина велика подршка, а када је глумица пре четири године пала са терасе свог стана, Милорад је био њена тачка која ју је вратила и дала снагу за борбу.

(телеграф.рс)