НОВА ГОДИНА ШИРОМ СРПСКЕ СЛАВИЛО СЕ И У ПРИЈЕДОРУ, БИЈЕЉИНИ И ШАМЦУ :: Semberija INFO ::

 

НОВА ГОДИНА ШИРОМ СРПСКЕ СЛАВИЛО СЕ И У ПРИЈЕДОРУ, БИЈЕЉИНИ И ШАМЦУ


Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija
Неколико стотина Приједорчана дочекало је нову 2020. годину на Малом градском тргу. Оне који су одличили на отвореном да славе најлуђу ноћ забављала је „Звезда Гранда“ Мирјана Мирковић.

За разлику од претходних година када се на тргу служило бесплатно кувано вино и чај, за богату понуду напитака овај пут побринули су се приједорски угоститељи. Наиме, њих седам напитке али и храну, нудили су у продајним кућицама које су на тргу постављене у оквиру манифестације Приједорска зима.

Присутни кажу да су се кваном ракијом и вином гријали на тргу, али било је и оних који су одлучили да нешто и поједу. Поред ро[тиља , Приједор;ани су могли од локалних угоститеља на тргу да купе и сарму у лепињи те купус.

– Ово је једна од бољих прослава на малом тргу, окупио се велики број напих грађана, а знамо да је било прослава када је трг био полупразан. Задовољни смо пјевачицом, као и понудом из угоститељских кућица – рекла је једна Приједорчанка која је са породицом дочекала 2020. годину.
 
И овај пут нево изнад града на Сани тачно у поноћ обасјао је већ традиционални новогодишњи ватромет.
 
Више хиљада становника Бијељине уживало је ноћас на Градском тргу у наступу пјевача Маринка Роквића који је са градоначелником Мићом Мићићем одбројао посљедње секунде 2019. године и уз спектакуларан ватромет пожелио грађанима здравље, срећу и љубав у новој години.

Шамчани су дочекали Нову годину на градском тргу уз бенд “Некст левел”, кувано вино и ватромет, у организацији општинске управе.

Весело синоћ било и у Бањалуци који су Нову годину дочекали са Јелена Томашевић и “Црвена јабука”, док су Требињци плесали у ритму музике Харија Варешановића.

Бројни Которварошани и посјетиоци из сусједних општина дочекали су Нову годину на отвореном уз традиционални ватромет и добру забаву за коју су се побринули чланови “Балкан хаус бенда”.

(српскаинфо.цом)