КАМПАЊА „НИТИ ЈЕДНА ЧАША АЛКОХОЛА“: За волаз тријезни – Не стављајте живот на коцку :: Semberija INFO ::

 

КАМПАЊА „НИТИ ЈЕДНА ЧАША АЛКОХОЛА“: За волаз тријезни – Не стављајте живот на коцку


У Бијељини је данас одржана превенетивна кампања под називом „Нити 1 чаша алкохола“ са циљем повећања безбједности саобраћаја у Бијељини, Семберији и комплетној Републици Српској. 

Кампању су организовали Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, МУП РС,  Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез РС, јединице локалне самоуправе, РТРС као медијски спонзор, и Компанија „Јелен пиво“ као стратешки партнер. 

Кампању „Нити 1 чаша алкохола“ подржали су ученици бијељинске Техничке школе, који сматрају да сви морају бити опрезни за воланом, јер свака несрећа може имати посљедице, па и фаталне.

„Ова акција проводи се са циљем повећања нивоа безбједности саобраћаја кроз смањење броја возача који у саобраћају учествују под дејством алкохола“, изјавио је за „Семберија.инфо“  Слободан Вујић, секретар Ауто-мото друштва „Сигурност из Бијељине“.  Он је апеловао на све возаче, нарочито млађе, да ни случајно не управљају моторним путничким возилима под дејством алкохола.

Кампање „Нити 1 чаша алкохола“  већ су одржане у Бањалуци и Приједору још неким градовима, а након Бијељине биће одржане у Зворнику  и Требињу. Кампања ће у Српској трајати до 31. јануара 2020. године.

​Семберија ИНФО