Источно Сарајево: Шаровић потписао петицију „Имам право да знам!“ :: Semberija INFO ::

 

Источно Сарајево: Шаровић потписао петицију „Имам право да знам!“


Предсједник СДС Мирко Шаровић потписао је данас у Источном Сарајеву петицију “Имам право да знам”, у оквиру иницијативе СДС за прикупљање потписа грађана широм Републике Српске за јавно објављивање Програма реформи БиХ, документа који је усвојило Предсједништво БиХ.
 
„Ова наша акција траје већ неколико дана у Српској, са јасном жељом да побиједимо равнодушност и пробудимо интересовање људи за нешто што их се тиче.  Ова одлука је важна за Републику Српску и сваког човјека који у њој живи и не смије се крити због тога што може судбински утицати на наше и животе наше дјеце“, рекао је Шаровић новинарима у Источном Сарајеву.
 
Он је изразио увјерење да ће СДС успјети у овој акцији, чије резултате намјерава да упути у Владу и Народну скупштину Републике Српске, након чега ће предузети нове конкретне кораке.
 
„Не може се дозволити да се неко према народу понаша на овај начин. Ако може да се сакрије одука око НАТО-а, онда ће се моћи и убудуће сакривати био која друга одлука“, истакао је Шаровић.
 
Он је казао да се мора прекинути збуњујућа ситуација која је проузрокована понашањем чланова Предсједништва БиХ.
 
„Немогуће је да сви чланови Предсједништва, који износе потпуно опречне ставове, говоре истину. Неко од њих то не чини, али жели бар за неко кратко вријеме да сакрије праву истину “, навео је Шаровић.
 
Драган Мектић, министар безбиједности у Савјету министара БиХ, је рекао да је ово тек почетак активности које ће СДС спроводити да би срушио овај, како је навео, “сраман пакт”.


 
Предсједник Актива жена СДС Босиљка Дуњић подсјетила је да су грађани Српске свједоци НАТО агресије на Републику Српску и бомбардовања њене територије и становништва пројектилима са осиромашеним уранијумом, што је оставило трајне негативне посљедице на здравље људи у Српској.
 
Предсједник младих СДС Источно Ново Сарајево Стефан Игњатовић рекао је да младе овог града веома интересује шта тачно садржи Програм реформи БиХ.
                                                                                     
СДС - Сектор за 
политику и медије