Брисел Експо изнова угостио АгриБЕКС, највећи белгијски сајам пољомеханизације :: Semberija INFO ::

 

Брисел Експо изнова угостио АгриБЕКС, највећи белгијски сајам пољомеханизације


Од 3. до 8. децембра 2019. одржао се АгриБЕКС (AgriBEX), највећи белгијски сајам пољопривредне механизације и опреме за фарме.

Посјетили смо сајам пољопривредне механизације и опреме АгриБЕКС који се сваке друге године одржава на сајамском простору Брисел Експо (Bryssels Expo) у главном граду Белгије и центру ЕУ администрације.

Организатори су и ове године, од 3. до 8. децембра окупили највеће агро брендове, а који су спремно дочекали око 100.000 посјетитеља.



Напори у очувању традиције сајмовања

Сектор аграра и у овој држави биљежи пад броја пољопривредних произвођача, што се рефлектује и на сајамским показатељима. Наиме, уназад 15 година примјетно је смањење остварених посјета, стога организатори улажу додатне напоре како би сачували традицију сајмовања.

Највећи дио ове привредне манифестације посвећен је пољопривредној механизацији, али ту је и секција намијењена сточарима, као и уређењу животне околине.

Изложена су и понајбоља грла стоке, различитих врста и пасмина, иностране и белгијске генетике.

Грчка нова чланица ЕНАЈ-а

АгриБЕКС обилује и специјализованим тематским јединицама, као и бројним пратећим догађањима, тако да свако може наћи нешто за себе.

Тако је у прес центру сајама јучер одржана и годишња скупштина ЕНАЈ-а, на којој су делегати из бројних земаља на приједлог управног одбора једногласно потврдили Грчку као нову чланицу овог кровног удружења ЕУ аграрних новинара. 

agroklub.ba