Сутра послије подне киша и снијег :: Semberija INFO ::

 

Сутра послије подне киша и снијег


У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се у послијеподневним часовима очекују падавине, киша у низинама, а сусњежица и снијег у вишим крајевима.

Ујутро ће бити облачно и топлије у односу на дан раније, због прилива топлијег ваздуха са југа. Послије подне очекују се падавине. Снијег ће у ноћи између понедјељка и уторка почети да пада и у нижим крајевима.

На југу Херцеговине увече ће бити кише и пљускова, а на сјевероистоку претежно без падавина, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од пет до девет, на планинама око минус два, а највиша дневна од 10 до 16, на планинама око шест степени.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, на планинама умјерен, јужни, па ће јутарња и дневна температура бити виша за који степен због фенског ефекта.

Падавине, интензивније на планинама, очекују се и у уторак, 3. децембра, ујутро, док ће на југу Херцеговине падати слаба киша. Током дана услиједиће престанак падавина у нижим крајевима и слабљење на планинама, уз постепено кидање облачности.

Јутарња температура ваздуха од минус два до три, на планинама око минус пет, на југу око пет, а највиша дневна темнпература од нула до шест, на планинама око минус два.

У сриједу, 4. децембра, ујутро ће бити претежно ведро и веома хладно вријеме са јачим мразом на планинама, а локално је могућа магла око ријека и по котлинама. Током дана претежно сунчано, а умјерена ниска облачност на сјеверозападу. Понегдје је могуће задржавање магле до подневна.

Јутарња температура ваздуха од минус четири до нула, на планинама око минус 11, а највиша дневна од нула до четири, на планинама минус два, на југу око осам степени.

Ведро и хладно са мразом биће и у четвртак, 5. децембра, ујутру, а магла или сумаглица су могуће око ријека и по котлинама. Током дана доћи ће до повећања облачности са југозапада па ће на југу и у централним крајевима бити слабе кише.

Јутарња температура од минус три до нула, на планинама око минус шест, на југу око седам, а највиша дневна од три до шест, на планинама око један, на југу око осам.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно облачно вријеме.

Најхладније данас је било на Бјелашници гдје су у 13.00 часова измјерена са минус четири степена.

Нула степени измјерена је у Рудом, два на Чемерну, на Хан Пијеску, у Калиновику и Вишеграду, три на Сокоцу, у Фочи и у Травнику, четири у Шипову и на Иван Седлу, пет на Мраковици, у Гацку, Сребреници и Бугојну, шест у Мркоњић Граду, Сарајеву и Бихаћу, седам у Бијељини и Зворнику, осам у Добоју и Ливну, девет у Приједору, Билећи, Рибнику, Српцу, Санском Мосту, Тузли и Зеници, десет у Бањалуци, 11 у Мостару и Широком Бријегу, 12 у Требињу и Грудама и 14 степени у Неуму.

СРНА/Инфо Бијељина