Трећи пјешадијски батаљон Оружаних снага БиХ: Обиљежена четрнаеста годишњица формирања Оружаних снага БиХ :: Semberija INFO ::

 

Трећи пјешадијски батаљон Оружаних снага БиХ: Обиљежена четрнаеста годишњица формирања Оружаних снага БиХ


Свечаним постројавањем и читањем наредбе о стимулативним мјерама у бијељинској касарни „Војвода Степа Степановић“ обиљежена је четрнаеста годишњица формирања Оружаних снага БиХ.

Замјеник команданта Трећег пјешадијског батаљона, мајор Горан Миљевић, обративши се постројеним војницима, истакао је да припадници Оружаних снага БиХ успјешно извршавају све постављене задатке на заштити државног суверенитета, учествују у мировним операцијама и операцијама подршке миру, те помажу цивилним институцијама у ванредним ситуацијама.



„Припадници наше јединице могу се похвалити значајним резултатима у протеклој години, прије свега, константним извођењем стручне специјалистичке обуке, у циљу  потпуног обучавања појединаца и јединице за извршење намјенских задатака. Осим обуке, представници батаљона су учествовали у разним видовима обуке у организацији претпостављене Команде, Команде за обуку и доктрину, ЕУФОР-а, а дио људства је упућен на курсеве и школовање, како у земљи, тако и у иностранству.
Наши представници су у појединачној конкуренцији и као чланови спортских екипа достојанствено презентовали јединицу на спортским такмичењима свих нивоа. Освојене су бројне награде и признања, а два наша припадника представљали су Оружане снаге БиХ на Војним олимпијским играма у Кини.
Дио припадника наше јединице је узео учешће у операцији подршке миру „Одлучна подршка у Авганистану“, истакао је, између осталог, мајор Миљевић, нагласивши да је током године значајно унапријеђена сарадња са државним, републичким и градским органима и организацијама, са Граничном полицијом БиХ, МУП-ом РС, локалним управама у Бијељини, Лопарама, Зворнику и Угљевику, као и са образовним и установама културе.
Ова јединица његује свијетле традиције Одбрамбено – отаџбинског рата ВРС, те у свом саставу има и значајан број припадника ВРС и њихових потомака. Посебно добру сарадњу његује са Борачком организацијом РС, нагласио је мајор Миљевић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић