Говедарица: Стечени услови да се тајни документ представи Народној скупштини :: Semberija INFO ::

 

Говедарица: Стечени услови да се тајни документ представи Народној скупштини


„Након сједнице Извршног комитета СНСД гдје је Додик, надам се, дао на увид план Реформи БиХ, стекли су се услови да тај документ током следеће седмице дође и у Народну скупштину гдје ће јавност Републике Српске бити упозната са свим детаљима и како би се заузео коначни став о том документу“ – поручио је данас члан Предсједништва СДС Вукота Говедарица.
 
„У изборној кампањи 2018. године, говорио сам да је јако опасно по Републику Српску да Милорад Додик брани интересе српског народа у Предсједништву БиХ. Његов капацитет да буде уцијењен је велики и због тога он нема другог избора већ да једно прича, а да друго ради“ – казао је данас  Вукота Говедарица.
 
Говедарица је поновио да  је Додик човјек који је увијек гледао шта је интерес њега и његове партије док му је народ увијек био у служби манипулације и преваре.
 
„Замислите човјека који преда јасеновачку грађу и онда каже како је био наиван. То је човјек који је прогнао предсједника Републике Српске Николу Поплашена, а недуго затим каже како је био наивко. Замислите човјека који учествује у преносу свих надлежности и каже да је био наиван. У својим пијачарским преварама склон је да се игра са емоцијама сопственог народа и све његове приче како је НАТО бомбардовао и убијао Србе у реалности је преусмјеравао у правцу евроатланског интегрисања БиХ.“ – истакао је члан Предсједништва СДС.
 
Говедарица је казао да је Додик увијек једно радио, а сасвим друго је народу причао, отпужујући на гебелсовски начин све друге који не подржавају његову политику да су склони издаји српских интереса.
 
„Све то су му је омогућио Карлос Вестендорп када му је прије више од 20 година благословио насилно преузимање РТРС који је и данас под његовом апсолутном контролом. Жељу да тај модел управљања РТРС-ом ван РТРС-а промијени имао је Рајко Радовановић, али из Јавног сервиса избачен брзином свјетлости“ – казао је Говедарица.
 
Члан Предсједништва СДС је казао да кад се Додиков план Реформи БиХ, који је сакрио од јавности, заврши и добије коначни епилог, рећи једног дана како је био наиван по ко зна који пут.
 
„Протеклих дана СНСД оптужује СДС како манипулише грађанима. Зар није логично да свако нормалан изрази сумњу у тако важан документ који се скрива од јавности, а при том од те исте јавности се захтијева да мора безрезервно вјеровати човјеку који преваром и манипулацијом себе види оцем нације. Такве оптужбе долазе од функционера из СНСД који уопште нису имали прилику да прочитају Додиков фантомски план Реформи БиХ који не носи наслов АНП, али носи са собом садржај истог. Уосталом, због тога и служе партијски поданици“ – рекао је Говедарица.
 
Говедарица је подсјетио да СДС, ПДП и НДП; НДП који је данас у коалицији са Додиковим поданицима, нису својевремено употребили пиштаљке у Народној Скупштини због Резолуције о војној неутралности већ због чињенице да је одлука о Референдуму против Суда и Тужилаштва БиХ коју је 2015. године усвојила Народна Скупштина била скривена више од двије године.
 
„Када сам већ код Суда и Тужилаштва БиХ, подсјећам партијске поданике лажног оца нације, да је СНСД верификовао својевремено те институције у Парламенту БиХ па је данас дегутантно слушати њихове жалопојке како су били наивни, скоро па у домену једне обичне француске собарице“ – закључио је Говедарица.
 
СДС Републике Српске - Сектор за политику и медије