ПАНДУРЕВИЋЕВА ПОРУЧУЈЕ ДОДИКУ: АКО ЈЕ НАТО ДОКУМЕНТ ТАКО ДОБАР, ЗАШТО ГА КРИЈЕТЕ ОД НАРОДА ИЗА СЕДАМ БРАВА :: Semberija INFO ::

 

ПАНДУРЕВИЋЕВА ПОРУЧУЈЕ ДОДИКУ: АКО ЈЕ НАТО ДОКУМЕНТ ТАКО ДОБАР, ЗАШТО ГА КРИЈЕТЕ ОД НАРОДА ИЗА СЕДАМ БРАВА


''Српска демократска странка тражи од српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да институције и јавност упозна са фамозним ''Планом реформи у БиХ'' и то прије слања у Брисел. Дајте да видимо тај документ, да видимо је ли истина оно што говоре Комшић, Џаферовић, Звиздић и западни амбасадори , а то је да су ''НАТО интеграције одблокиране'', или сви они лажу а Додик говори истину! '', изјавила је Александра Пандуревић, члан Главног одбора СДС.
 
''Ако данас не реагујемо и не зауставимо ову издају, за три године ћемо на Дрини имати НАТО границу. Активација МАП-а ће врло брзо услиједити, а како се Додик показао врло коперативним и нагодним, наравно да ће НАТО пожурити да заокружи свој простор и врло брзо нам упутити и позив за чланство како би га Додик прихватио до краја мандата'', истиче Пандуревићева. 
 
Додик  је, каже она, до јуче увјеравао да је страно мјешање недопустиво, да су странци, посебно НАТО и Американци недобронамјерни према Републици Српској, а онда ти странци напишу документ који он потпише и чува у сефу, кријући га од народа и институција.
 
''Зар није срамота да страни амбасадори знају шта је потписано, али институције и народ не смију да знају? Да ли су три министарске позиције и скидање са америчке црне листе једини  разлози за Додиков салто мортале или их има још, брзо ћемо видјети.  Капитулирао је, издао интересе Републике Српске и бираче који су му повјерење дали на платформи војне неутралности и анатемисању НАТО савеза као неког ко  је српски народ бомбардовао осиромашеним уранијумом, па сада нека буде храбар и покаже шта је потписао'', наглашава Пандуревићева.
 
Зашто сада, пита она, Додик не распише референдум о овом документу јер он јесте витални национални интерес српског народа!?
 
''Хајде да видимо шта ће сада рећи народ, да ли да се шаље или не шаље у Брисел тај НАТО документ чуван иза седам брава? Ако је тамо све добро, у интересу Републике Српске и неће бити активације МАП, онда Додик нема ниједан разлог да крије документ. Ако је у пакету надиграо је НАТО и све бошњачке партије, први ћемо му честитати'', истиче Александра Пандуревић.
 
Информације СДС-а, тврди она, говоре да се Додик чак одрекао референдума о уласку у НАТО.

 

''У том документу је, према оном што ми знамо, наведено да 'нижи нивои власти неће одлучивати о питањима НАТО интеграција, него ће то радити институције БиХ'. Шта то значи? То значи да би референдум требало да распише Парламент БиХ или нека друга институција на нивоу БиХ, и да је само он валидан. БиХ нема Закон о референдуму, а да га и донесе, зна се шта би био збир на територији цијеле БиХ. Исти као и онај на референдуму 1.марта 1992.'', каже  Пандуревићева.
 
Додик је, закључује, ''затворио двадесетогодишњи циклус и вратио се на позиције своје политике из 1998.године када су му НАТО тенкови били савезници''.
 
''С њима је почео, с њима ће и завршити!'', категорична је Пандуревићева.

sdsrs.com