Исламска држава пријети нападима на стадионе у Мадриду, Лондону и Паризу (ФОТО) :: Semberija INFO ::

 

Исламска држава пријети нападима на стадионе у Мадриду, Лондону и Паризу (ФОТО)


Исламска држава је, преко своје фондације Ал Азаим, објавила пријетњу нападима на фудбалске стадионе у Лондону, Паризу и Мадриду уочи четвртфиналних утакмица Лиге шампиона, пише шпанска "Марка".

Арсенал – Бајерн, Реал Мадрид – Манчестер Сити, Атлетико Мадрид – Борусија Дортмунд и ПСЖ – Барселона су парови четвртфинала Лиге шампиона који су се нашли на мети исламских екстремиста.

Престоница Шпаније под највећим је безбједносним изазовом будући да ће у два дана Реал Мадрид и Атлетико Мадрид угостити своје ривале.

"Марка" пише да шпански званичници наводе да нема разлога за узбуну, и да су наводне пријетње Исламске државе, снаге безбједности већ примиле.

Како се наводи, за сада се ништа није промијенило по питању организације мечева у Мадриду, за који већ постоје посебне мјере надзора, јер их шпанска полиција свакако сматра утакмицама високог ризика.

Безбједносни надзор над главним градом Шпаније већ је појачан јер се очекује велики број навијача из Манчестера и Дортмунда.

Шпански лист истиче и да није први пут да се Мадрид суочава са двије узастопне утакмице на стадионима својих тимова у Лиги шампиона.

"Марка" подсећа да је финале Лиге шампиона између Реал Мадрида и Јувентуса у Кардифу одиграно  под затвореним кровом стадиона "Миленијум" због могућности од напада беспилотним летјелицама.

Исламска држава је, преко своје фондације Ал Азаим, објавила графички приказ пријетње фудбалским стадионима у Лондону, Паризу и Мадриду.

"Марка" указује на то да је Исламска држава у неколико наврата јасно ставила до знања да је њен фокус на оно што назива 'меким циљевима', као што су велики спортски догађаји, преноси РТС.

Утакмице Реал Мадрид - Манчестер Сити и Арсенал – Бајерн се играју вечас од 21 час док се сутра састају Атлетико Мадрид - Борусија Дортмунд и ПСЖ - Барселона.



(Независне)