Србија: Умро брат осумњиченог за убиство двогодишње Данке :: Semberija INFO ::

 

Србија: Умро брат осумњиченог за убиство двогодишње Данке


Фото - РТС

ИЗВОР: Анадолу (Е.Д.) / БХРТ

Далибор Драгијевић (40), брат Дејана Драгијевића оптуженог за тешко убиство двогодишње Данке Илић, преминуо је ноћас у Полицијској управи у Бору.

Далибор Драгијевић је ухапшен јучер, заједно са оцем, под сумњом да је помогао брату Дејану да премјести тијело убијене Данке.

Поводом смрти Далибора Драгијевића огласило се и Министарство унутрашњих послова Србије.

"Осумњичени Д. Д. (1984) из Бора коме је у суботу одређено задржавање до 48 сати због постојања основа сумње да је помогао Д. Д. (1974) осумњиченом за тешко убиство двогодишње Данке Илић након извршеног кривичног дела, преминуо је ноћас у Полицијској управи у Бору", наводи се у саопштењу МУП у коме се додаје:

"Д. Д. је у раним јутарњим сатима позлило и упркос правовременом реаговању полицијских службеника и лекара Дома здравља у Бору који су покушали реанимацију, он је у 3.10 часова преминуо, а од стране лекара мртвозорника констатована је природна смрт".

О догађају је одмах обавијештено Више јавно тужилаштво у Зајечару које је наложило обдукцију на Институту за судску медицину у Београд.

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије, након десетодневне опсежне акције, детаљних провјера свих трагова и информација ухапсили су 4. априла С. Ј. (1974) и Д. Д. (1974), обојица из Бора, због сумње да су убили двогодишњу дјевојчицу Данку Илић.

"Двојица осумњичених су у потпуности признала да су починили кривично дјело, а у току је претрес терена", саопштено је из МУП-а Србије.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта код Бањског Поља у Бору од када траје потрага за њом.

Сумњало се и да је отета и да се налази у Бечу, али након оперативне провјере, аустријска полиција саопштила је да на раније објављеном снимку у медијима није Данка Илић.

За њом је била расписана и Интерполова потјерница. Ради нестанка дјевојчице Данке, у Србији је први пут активиран систем "Пронађи ме".