Погледајте размјере катастрофе у мјесту Бијела код Мостара, двије особе повријеђене :: Semberija INFO ::

 

Погледајте размјере катастрофе у мјесту Бијела код Мостара, двије особе повријеђене


ИЗВОР: БЉЕСАК.ИНФО (Е.Д.) / БХРТ

Двије особе су озлијеђене у активирању клизишта у насељу Бијела код Мостара. Према информацијама из Федералне управе цивилне заштите, до активирања клизишта је дошло у раним вечерњим сатима, око 18:30 сати, када је велика количине камена због минирања каменолома завршила у ријеци.

"Приликом пада велика количина камена је затрпала аутомобиле који су се налазили на цести, два аутомобила су завршила у ријеци, док се за једним аутомобилом трага јер се не зна налази ли се под одроном или у води. На срећу, аутомобили су у власништву планинара који у тренутку несреће нису били у истим. Према тренутним информацијама људских жртава нема", саопштено је из ФУЦЗ-а.

Озлијеђене су двије особе од којих се једна налазила у чамцу који је оборен приликом пада одрона у ријеку и тиме проузроковао раст водостаја и велики талас.

Друга озлијеђена особа се налазила на обали у тренутку несреће. Обје особе су медицински збринуте, наводи се.

Полиција осигурава мјесто несреће, истрага је прекинута због ноћи и настављена у раним јутарњим сатима. Такође, насеље Бијела је од синоћ без електричне енергије. 

Видеозапис и фотографије из зрака које је снимио фоторепортер портала Бљесак.инфо свједоче размјерима катастрофе која је у суботу погодила ово мјесто.