Орбан стигао у Српску, дочекали га Додик и Вишковић :: Semberija INFO ::

 

Орбан стигао у Српску, дочекали га Додик и Вишковић


Foto: Nezavisne
- Предсједник Владе Мађарске Виктор Орбан допутовао је вечерас у посјету Републици Српској, а на бањалучком аеродрому дочекали су га предсједник Републике Милорад Додик и премијер Радован Вишковић.

Орбан предводи делегацију Владе и мађарских привредника који ће сутра у Бањалуци имати низ састанака са званичницима Српске, а учествоваће и на Пословном форуму.

Претходно је стигао и мађарски министар спољних послова и трговине Петер Сијарто, кога је дочекао премијер Српске Радован Вишковић.

Дочек делегације Мађарске планиран је за сутра у 9.00 часова испред Палате Републике Српске, а у 9.05 часова биће одржан тет-а-тет састанак Додика и Орбана.

У Палати Републике предвиђени су састанци српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и министра за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељка Будимира са Сијартом, као и састанак премијера Вишковића и министра финансија Зоре Видовић са министром економског развоја Мађарске Мартоном Нађом.

У Палати Републике у 10.30 часова планирано је свечано уручење одликовања Орбану, а изјаве за новинаре предвиђене су у 10.40 часова.

Додик је поводом Дана Републике - 9. јануара, одликовао Орбана Орденом Републике Српске на огрлици, највишим одликовањем Републике Српске.

Састанак делегација Републике Српске и Мађарске у Влади Републике Српске биће одржан у 11.00 часова, док је отварање Пословног форума у Влади Српске заказано за 11.20 часова.

У делегацији Мађарске су, осим Орбан, Сијарта и Нађа, директор Агенције за промоцију извоза Габор Јенеи и представници 23 компаније из области енергетике, пољопривреде, финансија, прехрамбрене индустрије и других.

(Независне)