Грчка затворила границе :: Semberija INFO ::

 

Грчка затворила границе


FOTO: N1
Саобраћај на граничним прелазима из Грчке ка сусједним земљама биће обустављен данас и сутра због 48-часовног штрајка грчких цариника.

Како македонски медији наводе, наводно до 4. априла нема уласка у Грчку, те су извори из Савеза цариника поручили грађанима који су планирају да отпутују у Грчку у ова два дана - да одложе путовање.

Због дводневног штрајка цариника очекује се потпуна обустава саобраћаја на граничним прелазима из и ка Грчкој за камионе и све врсте пошиљака, а исто ће важити и за аутомобиле.

Постоје изузеци за камионе који превозе пошиљке које се, због осјетљивости, морају одмах транспортовати, а за аутомобиле ако је ријеч о пацијентима који хитно одлазе на лијечење.

Једино што ће бити дозвољено је прелазак границе пјешице, мада се не искључује могућност да у случају стварања колоне аутомобила дође до повременог проласка, али на то би се, према наводима, чекало сатима.

Као што је наведено, гранични прелази Богородица, Евзони и Дојран затворени су због штрајка грчких цариника.

Управа царина је јуче саопштила да ће због штрајка на граничним прелазима Богородица - Евзони, Дојран - Дојрани и Међитлија - Ники бити потпуно обустављен теретни саобраћај, осим кварљиве робе, преноси РТРС.

Према ЦУ, која се позива на информације добијене од Амбасаде Грчке у Скопљу, путнички саобраћај ће бити дозвољен периодично (тачан ред вожње није познат), али се путницима савјетује да избјегавају кретање кроз ове граничне прелазе током овог периода.

(Независне)