Надлежна комисија није прихватила принципе Приједлога закона о Врховном суду БиХ :: Semberija INFO ::

 

Надлежна комисија није прихватила принципе Приједлога закона о Врховном суду БиХ


Извор: Фена (Д.П.) / БХРТ

Уставноправна комисија Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) на сједници није утврдила усаглашеност са Уставом БиХ и правним системом БиХ, нити су прихваћени принципи Приједлога закона о Врховном суду Босне и Херцеговине, чији је предлагач посланик Денис Звиздић. 

Уставноправна комисија није утврдила усаглашеност са Уставом БиХ и правним системом БиХ Приједлога закона о допунама Закона о одбрани Босне и Херцеговине, чији је предлагач Дом народа ПСБиХ.

Чланови Уставноправне комисије нису подржали посланичку иницијативу Дениса Звиздића којом Представнички дом ПСБиХ тражи од Владе Федерације БиХ, Владе Републике Српске и Владе Брчко Дистрикта БиХ да у року од 60 дана од усвајања ове иницијативе, припреме измјене ентитетских кривичних закона и Кривичног закона Брчко Дистрикта БиХ којим ће се као посебно кривично дјело дефинисати "обијесна вожња у друмском саобраћају”.

Усвојен је приједлог да на XXII савјетовању из кривичноправне области, које ће се одржати од 5. до 8. јуна ове године у Неуму, учествују сви чланови Комисије, као и службеници Канцеларије секретара Комисије, саопштено је из Сектра за односе с јавношћу ПСБиХ.