Какав ће бити одговор Ирана на израелско уништавање њиховог конзулата :: Semberija INFO ::

 

Какав ће бити одговор Ирана на израелско уништавање њиховог конзулата


Ирански амбасадор у Сирији Хусеин Акбари рекао је да је "ционистички режим" дјеловао против међународног права напавши ирански конзулат у главном граду Сирије Дамаску, што ће наићи на одлучан одговор Ирана, јавила је званична иранска новинска агенција ИРНА.

Акбари је изразио саучешће поводом годишњице страдања имама Алија и страдања неких Иранаца у израелском нападу на зграду конзулата у Сирији у понедјељак, истичући да је "ционистички режим починио још један злочин и гађао зграду иранског конзулата, која је била поред иранске амбасаде".

Он је додао да су израелски борбени авиони Ф-35 са окупираног Голана гађали зграду са шест пројектила, напомињући да је био у својој канцеларији у амбасади када је напад изведен.

Рекао је да "израелском режиму није први пут да чини овакве злочине, што је супротно међународним правилима, истичући да је режим раније нападао дипломатске мисије и амбасаде".

- Након шест мјесеци злочина над Газом и Сиријом, режим је починио такве злочине над колегама и запосленима у иранској амбасади и војним савјетницима, од којих су неки страдали, чија ће имена бити накнадно објављена - додао је, преноси ИРНА.

Он је рекао да је у нападу на конзулат до сада погинуло између пет и седам људи.

Израел у потпуности уништио ирански конзулат!
(Глас Српске)