Ченгић: Евидентно је да се ради о системском застрашивању, али не одустајемо од процеса :: Semberija INFO ::

 

Ченгић: Евидентно је да се ради о системском застрашивању, али не одустајемо од процеса


Фото: БХРТ/Драгана Кусмук Станишић

Извор: Фена/БХРТ (Х.С.)

На кућу начелника Општине Стари Град Сарајево Ирфана Ченгића у раним јутарњим сатима (око 3.00) у ноћи са недјеље на понедјељак бачена је експлозивна направа.

Због бројних упита медија, Ченгић је данас сазвао конференцију за медије на којој је истакнуо да је евиденто у питању покушај застрашивања њега и његове породице, али и вијећника Ведада Дељковића, на чију је кућу прије седам дана такођер бачена експлозивна направа.

"Евидентно је да се ради о системском застрашивању због процеса које тренутно водимо у Општини Стари Град. Све то смо пријавили министарствима унутрашњих послова ФБиХ и Кантона Сарајево, након чега ми је додијељена заштита. Мислимо да два оваква случаја у временском периоду од седам дана не могу бити случајност, односно да су итекако повезани", казао је начелник.

Истиче да ови покушаји неће обуставити процесе који су започети, а ради се о враћању државне имовине на којој се појединци годинама богате, а која је дио тужилачког процеса, гдје су Ченгић и Дељковић једни од свједока.

"Оптужница ће бити подигнута пред Кантоналним судом у Сарајеву, а на овај начин се жели утицати на наша свједочења у том поступку. Вјерујемо да је кључни мотив застрашивања процес одузимања паркинг мјеста фирмама и појединцима који су та мјеста користили деценијама и на тај начин узимали велике количине новца, па чак и до милионских износа", објаснио је Ченгић.

Такођер, додао је да се ради о предметима у оквиру акције „Старт“, гдје ће свједочити неколико вијећника Општине Стари Град, незаконитим запошљавањима и отказима, те о незаконитом кориштењу паркинга, јавних површина и некретнина у Општини Стари Град.

Вијећник Ведад Дељковић додаје да затрашивања неће уродити плодом, јер ће сви процеси и истраге бити приведени крају, а сви паркинзи ће бити сигурно враћени Општини.