Откривено ко је прави вођа терориста? :: Semberija INFO ::

 

Откривено ко је прави вођа терориста?


Foto: Telegram/news18

Извор: Глас Српске / Курир

​Током истраге масакра у концертној сали у Москви испоставило се да је вођа терориста заправо Шемсидин Фарадуни!

Телеграм канал СХОТ сазнаје да је Фарадуни једини који је имао контакт са "проповједником" који је за новац наредио терористички напад. На почетку се вјеровало да је вођа групе Далерјон Мирзоев који се на језивом снимку напада види како показује осталим терористима шта да раде.

Истражитељи су дошло до нових података током саслушања, преноси Курир.

Фарадуни је у Москву стигао 4. марта из Турске. Фотографије из Истанбула објављивао је на свом профилу на друштвеној мрежи Инстаграм. Фарадуни је 23. фебруара објавио чак осам објава. За неке се вјерује да су настале у Фатих џамији.

СХОТ сазнаје да је управо он добијао упутства од "проповједника" и да је потом давао наређења и распоређивао остале чланове групе по улогама.

Чланови групе се иначе нису познавали одраније.

Фарадуни је током испитивања изјавио да им је за напад обећана награда од 500.000 рубаља коју је требало да подијеле на четири дјела. Терористи су добили аванс од 250.000 рубаља који је у неколико транскација уплаћен на његов рачун.

Фарадуни је према наводима Извјестије био у Крокусу 7. марта и том приликом га је снимио локални фотограф. Тог дана је у дворани био концерт италијанског тенора Алесандра Сафине и терориста је очигледно проучавао распоред у згради и локацију безбједносних пунктова.

Извјестија додаје да су Фарадуни и најмлађи члан групе Мухамедсобир Фајзов, који има 19 година, посјетили дворану најмање пет пута прије терористичког напада.

Испоставило се и да су њих двојица од фебруара живјели заједно у хостелу у Москви док их је трећи члан групе Далерјон Мирзоев посјећивао. За сада нема информација како им се придружио четврти терориста Рачабализод Муродали.

Фарадуни је иначе у недјељу на суду признао кривицу.

На руском је објаснио да је рођен 1998. године у Таџикистану и да има осмомјесечно дијете. Такође је рекао да је био запослен у фабрици паркета у Подолску и регистрован у Красногорску.