ЗИМСКА ОПРЕМА ОД ДАНАС ЈЕ ОБАВЕЗНА ВОЗАЧИ :: Semberija INFO ::

 

ЗИМСКА ОПРЕМА ОД ДАНАС ЈЕ ОБАВЕЗНА ВОЗАЧИ


Foto: Tanjug/AP
Претежно мокар или влажан коловоз и појачан промет возила у близини већих градских центара карактерише саобраћајну ситуацију у БиХ.

У Херцеговини и југозападној Босни пада киша, док слабије магле и даље има на дионицама уз ријечне токове централне Босне.

Обустава саобраћаја на снази је у тунелу Караула на магистралном путу Кладањ – Олово, гдје се изводе санациони радови. Саобраћај је на овој дионици преусмјерен преко старог превоја Караула.

На магистралном путу Зеница – Немила, због санационих радова у тунелу Врандук ИИ, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а због повремено појачаног промета возила, долази до формирања дужих колона у оба смјера. У ноћним сатима саобраћај се обуставља од 00.30 до пет сати. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Спорије због радова саобраћа се и на магистралним путевима: Сарајево – Трново (у мјесту Крупац), Сребреник – Орашје (у тунелу Орманица), Дољани – Метковић (између граничних прелаза) и Кључ – Босански Петровац (на превоју Ланиште).

Без обзира на временске услове, од данас па све до 15. априла наредне године сва моторна возила морају имати одговарајућу зимску опрему.

На граничним прелазима овога јутра нема дужих задржавања. Из безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко – Гуња.

(српскаинфо.цом)