Стигло 130 номинација за избор најбољег спортисте БиХ :: Semberija INFO ::

 

Стигло 130 номинација за избор најбољег спортисте БиХ


Стручни жири 19. Избора најбољег спортисте Босне и Херцеговине, у организацији "Независних новина" и Радио-телевизије БиХ, којим ове године предсједава Самир Авдић, сутра ће на другој сједници у Мостару разматрати укупно 130 доспјелих номинација за награде у 12 категорија.

Након прве и уједно конституирајуће сједнице одржане у Сарајеву, у највећем граду Херцеговине сутра ће бити селектоване и верификоване шире листе номинованих. У складу са правилником листа приједлога и за овогодишње најбоље међу најбољима првенствено је сачињена на основу пријава струковних спортских савеза, који су били позвани да се очитују до 4. новембра.

Упит за достављање приједлога отишао је и на адресе бројних спортских савеза општина, градова, регија, кантона широм БиХ. Номинације су доставили и чланови жирија, који по традицији чине некадашњи прослављени спортисти, истакнути спортски радници и представници бх. медија.

"Пријатно сам изненађен бројем достављених номинација. То говори колики је значај ове манифестације, а нама који сједимо у жирију то даје додатну обавезу да посао обавимо професионално. Морамо сваки од доспјелих приједлога детаљно размотрити. Као бивши спортиста знам да су награде подстрек и морају отићи у руке искључиво онима који су то својим радом, трудом и резултатом заслужили", казао је Самир Авдић.

Категорије у којима ће бити препознати и награђени најзаслужнији су: најбољи спортиста и спортисткиња, екипа, тренер, најперспективији спортисткиња и спортиста, те награде за животно дјело, фер-плеј, развој спорта, као и најбољи спортиста у спорту за инвалиде и најбоља екипа у спорту за инвалиде. О једном лауреату и ове године одлучиваће искључиво читаоци портала "Независних новина" и својим гласовима са предложене листе изабрати спортисту или спортисткињу добитника признања - награда публике.

"Избор најбољег спортисте БиХ, у организацији 'Независних новина' и БХРТ-а, постао је бренд захваљујући понајвише исправним одлукама жирија свих претходних година. И ове године имамо обавезу да тај тренд наставимо. Иако се БиХ не може похвалити бројним великим резултатима на спортској сцени, успјеси ипак постоје. Жири ће то сигурно препознати те и овог пута наградити најбоље и најзаслужније", рекао је Горан Караћ, уредник спортске рубрике "Независних новина" и члан жирија.

Сутрашња друга сједница жирија у Мостару почиње у 12 часова. Трећа, на којој ће бити скраћене листе номинованих, заказана је за 18. новембар у Бањалуци.

Жири ће тачку на свој рад ставити 12. децембра у Сарајеву, неколико сати прије свечане манифестације 19. Избора најбољег спортисте БиХ. Проглашење најбољих по традицији ће бити одржано у Конгресној дворани хотела "Холидеј" у Сарајеву, с почетком у 20 часова, уз директан пренос на БХТ 1. Партнер овог избора је Олимпијски комитет БиХ, уз неизоставну подршку Министарства цивилних послова БиХ.

Седамнаест струковних спортских савеза и спортских организација доставило је приједлоге својих кандидата за овогодишње награде.

Сједница у хотелу "Бристол"

Друга сједница жирија биће одржана у хотелу "Бристол", гдје је до сада традиционални домаћин састанка био Маријан Квесић, потпредсједник Олимпијског комитета БиХ и дугогодишњи члан жирија.

У складу с реномеом манифестације свакако је и мјесто у којем се одржава данашња сједница жирија. Наиме, хотел "Бристол" један је од симбола града на Неретви. Налази се у центру Мостара, на десној обали ријеке Неретве, одмах уз Титов мост.



Централна локација хотела омогућава брз приступ свим дијеловима града за само неколико минута хода од хотела до свих важнијих мјеста у граду. Стари мост и Стари град, жељезничка и аутобуска станица, продајни центар, банке, пошта, универзитет, дискотека, ресторани и позоришта налазе се у непосредној близини. Велелепно здање хотела "Бристол" у Мостару има дугу и богату традицију која сеже још из доба аустроугарског периода. "Бристол" су посјећивали гости свих старосних доби и генерација те људи различитог друштвеног статуса.

Међу гостима најлуксузнијег мостарског хотела врло често су били и свјетски државници, филмске звијезде попут Орсона Велса, али и бројни умјетници. У склопу хотела је и ресторан "Лабиринт", смјештен у амбијенту Старог града. Ресторан се налази у непосредној близини Старог моста и пружа најљепши поглед на овај споменик културе, као и на ријеку Неретву.

Независне новине