Додик: Вучић дигао Србију и побољшао њене капацитете :: Semberija INFO ::

 

Додик: Вучић дигао Србију и побољшао њене капацитете


Извор: Агенције (Х.С.) / БХРТ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је с предсједником Србије Александром Вучићем посјетио село Памбуковица на сјеверозападу Србије гдје је казао како је примијетио да се Србија дигла и да је важно да држава буде снажна.

Вучић је данас најавио да ће у року од седам дана почети изградња пута од Памбуковице до Уба, те да очекује да ће тај посао бити завршен до 6. свибња, а Додик је истакнуо да само сређена држава може обећати грађење пута, као и да је Вучић "несумњиво дигао Србију и побољшао њене капацитете", преноси агенција Бета.

У осврту на Вучићеву изјаву да су му много важнији посјета Памбуковици и људи у том мјесту од захтјева разних службеника земаља, институција из Европске уније који врше притиске на Србију, Додик је казао да и у Републици Српској доживљавају такве притиске сваки дан.

"Сваки дан вам измишљају нешто ново у настојању да вам уруше идентитет, да кажу да нисмо народ, да не гледамо на Србију, а ми упорно гледамо. Они мисле да је то неки инат и да могу направити БиХ насиљем према Србима тврдећи да требамо изгубити наш идентитет или да је Србија негдје тамо далеко недостижна, а нама је тако близу", казао је Додик.

Предсједник Републике Српске рекао је и да је "веома важно да власт у Србији остане моћна и снажна".