Да ли нам се враћа зима: Ево шта доноси нови циклон :: Semberija INFO ::

 

Да ли нам се враћа зима: Ево шта доноси нови циклон


Извор: Глас Српске

БАЊАЛУКА - У Босну и Херцеговину са западних крајева стиже нова циклона која ће у наредна два дана донијети повремено кишу и пљускове у читавој земљи.

У брдско-планинским крајевима снијег, што самим тиме значи да ће доћи и до благог пада температуре.

У сриједу ће од јутарњих сати постепено стизати наоблачење са запада. Већ око средине дана у западним дијеловима Босне и у Херцеговини могу се очекивати киша и локални пљускови са грмљавином. Послијеподне и навече зона падавина наставља кретање према сјеверу и истоку захватајући тако већину крајева.

У вечерњим сатима прогнозиране су интензивније падавине на сјеверу Босне.

Сутра ће, дакле, у низинама падати киша, док више планине очекује сусњежица и снијег. Уз проток нешто хладнијег ваздуха, у ноћи на четвртак сњежна граница ће се спустити до око 900 метара надморске висине. Најниже у Крајини до око 700 метара.

Сходно падавинама и промјени времена, температуре ће бити у блажем паду, у најтоплијем дијелу дана већином од осам до 16 степени. У другом дијелу дана захлађење.

У четвртак, седмог марта, метеоролози са БХМетео.ба прогнозирају наставак нестабилног, облачног и свјежијег времена уз повремено падавине у већем дијелу земље. У низинама киша, а на надморским висинама изнад 800 или 900 метара сусњежица и снијег. Током дана нешто интензивније падавине могуће су преко сјевероисточне, централне, сјеверозападне и једним дијелом сјеверне Босне. У остатку земље локални пљускови. Према крају дана постепен престанак падавина, а у ноћи на петак само ће их још ријетко бити.

– Сумирано, до петка већи дио земље очекује од пет до 15 л/м2, преко централне и сјеверозападне Босне до око 40 л/м2. Уз то слиједи нам и блажи пад температура, са којим ће се зима барем накратко вратити на планинске регије – закључак је метеоролога са БХМетео.ба, а преноси Кликс.