Трамп и Бајден забиљежили велике побједе на "супер уторак", Хејли изненадила у Вермонту :: Semberija INFO ::

 

Трамп и Бајден забиљежили велике побједе на "супер уторак", Хејли изненадила у Вермонту


Извор: Фена (С.М.) / БХРТ

И Доналду Трампу и Џозефу Бајдену ускраћена је потпуна побједа на преизборима у "супер уторак". Трампа сигурно нервира изненађујућа побједа Ники Хејли у Вермонту. Бајден вјероватно није очекивао да ће га на Америчкој Самои побиједити подузетник Јасон Палмер, како показују пројекције америчких медија, преноси Би-Би-Си.

Али ниједно од ових "штуцања" није стајало на путу да оба прва кандидата учврсте своје позиције као кандидати своје странке. Обојица су сада фокусирани на напад један на другог јер је кампања за опће изборе у суштини почела – осам мјесеци прије гласања.

Резултати су показали неке знакове упозорења за оба кандидата, истичући њихове потенцијалне слабости.

Бајден би требао бити забринут због излазних анкета које су сугерирале да је питање о којем гласачи највише брину имиграција и јужна граница САД-а. То је главно питање Доналда Трампа и то је био главни фокус његовог синоћњег побједничког говора.

Такођер би могао бити забринут због "неопредијељеног" гласања у неким државама, подстакнутог љутњом бирача због предсједникове подршке израелском рату у Гази. Ти исти људи би могли одбити да се појаве да гласају за Бајдена у новембру или да своју подршку пребаце на кандидата треће стране.

Дуга листа побједа Доналда Трампа на примарним изборима показује његову доминацију над својом странком - али Ники Хејли је привукла значајан дио републиканских бирача на примарним изборима, од којих многи кажу да се неће пребацити на подршку Трампу.

Бивши предсједник није покушао да се додвори гласачима Халеy у синоћњем говору, не спомињући своју ривалку. Иако се чини да се Хејли спрема да се повуче, можда није спремна подржати Трампа.