Почела изградња трасе магистралног пута Гацко-Фоча: Почетак изградње озваничили Недељко Чубриловић и Милан Дакић :: Semberija INFO ::

 

Почела изградња трасе магистралног пута Гацко-Фоча: Почетак изградње озваничили Недељко Чубриловић и Милан Дакић


На Тјентишту је данас почела изградња трасе магистралног пута Гацко-Фоча, поддионица Тјентиште-Брод на Дрини и моста преко ове ријеке, који ће омогућити бољу везу Херцеговине са остатком Републике Српске и веће искоришћавање туристичких капацитета.

Почетак изградње су озваничили мнистар саобраћаја и веза Српске Недељко Чубриловић и вршилац дужности директора “Путева Републике Српске” Милан Дакић.
 
 Дакић је најавио  да ће ово предузеће у наредном периоду на подручју Херцеговине бити велики инвеститор када је ријеч о инфраструктурним пројектима.


 
“Данас покрећемо велики пројекат вриједности 36 милиона КМ из средстава Владе Републике Српске и ‘Путева’. Уговор је потписан са предузећем ‘Мркоњић путеви’ на три године, али смо убијеђени да ће бити завршено и прије”, рекао је Дакић новинарима на Тјентишту гдје је почела изградња трасе магистралног пута Гацко-Фоча.

Он је истакао да је овај путни правац изузетно важан за Гацко и Фочу, али и повезивање са Црном Гором и Србијом.

“На овом подручју у протекле три године `Путеви` улажу значајна властита финансијска средства, као и Влада Српске. Ту су и средства у износу од 12 милиона КМ гдје групација `Фортис` ради дио пута од Фоче ка Шћепан Пољу. Преговарамо са том фирмом да заврши и два велика клизишта”, рекао је Дакић.

Он је додао да пројекат реконструкције магистралног пута Фоча-Шћепан Поље бити настављен са кинеском компанијом ЦРБЦ са којима је прије неколико дана потписан меморандум.

Будућа саобраћајница, која ће пут Фоча-Шћепан Поље спојити са Тјентиштем, биће дуга 11 километара и омогућиће да се од Фоче до Тјентишта путује 15 до 20 минута.

На петом километру дионице градиће се и мост преко ријеке Сутјеске дужине 98 метара.

(Демос.рс)