Држављанин САД ухапшен на прелазу Градишка због компјутерске преваре :: Semberija INFO ::

 

Држављанин САД ухапшен на прелазу Градишка због компјутерске преваре


Foto: Granična policija BiH
Припадници Граничне полиције БиХ су на прелазима широм БиХ посљедних неколико дана ухапсили девет особа.

Тако су данас ухапсили Д.П. (32), држављанина БиХ.

"Граничним провјерама је утврђено да га потражује Опћински суд у Тузли због кривичног дјела превара. Контролисан је на уласку у БиХ на Међународном граничном прелазу Рача и предат службеницима Центра судске полиције у Тузланском кантону", наводе из Граничне полиције.

Дан раније на Аеродрому Бањалука, на лету из Дортмунда ухапсили су Р.Д. (28).

"Утврђено је да га потражује Основни суд у Бањалуци због кривичног дјела насиље у породици или породичној заједници. Бх. држављанин је предат службеницима Окружног центра судске полиције Бањалука", додају из ове безбједносне агенције.

Приликом уласка у БиХ на прелазу Градишка 26. у понедјељак су ухапсили Ј.К. (35) јер је установљено да је Министарство унутрашњих послова Републике Српске расписало потрагу за њим због кривичног дјела превара. Држављанин БиХ је предат службеницима МУП-а Републике Српске.

Претходно, 25. фебруара, припадници ове јединице су на основу расписаних потрага ухапсили двије особе на прелазу Градишка.

За бх. држављанина А.Х. (38), утврђено је да је Министарство унутрашњих послова Унско-санског кантона расписало потрагу због кривичног дјела утаја. Контролисан је на уласку у БиХ и предат службеницима МУП-а Унско-санског кантона док је за држављанина Сједињених Америчких Држава и БиХ, В.К. (45) установљено да је Министарство унутрашњих послова РС расписало потрагу због кривичног дјела компјутерска превара.

"Контролисан је на изласку из БиХ и предат службеницима Полицијске управе Бањалука", наводе из Граничен полиције.

Уз наведено, припадници ове јединице су 24. фебруара приликом уласка у БиХ ухапсили С.В. (44).

"Утврђено је да Опћински суд у Бугојну потражује држављанина Хрватске због кривичног дјела напад на службену особу у обављању послова безбједности. Предат је службеницима Центра судске полиције у Посавском кантону. Такође, припадници ове јединице, 23. фебруара ухапсили су Д.Р. (30) јер је установљено да га потражује Основни суд у Бањалуци због кривичног дјела изнуда. Држављанин БиХ је контролисан на уласку у БиХ и предат службеницима Окружног центра судске полиције Бањалука", наводе из Граничне полиције БиХ.

Навели су да су на Аеродром Сарајево, 23. фебруара, на лету из Истанбула ухапсили А.К. (39), након што је установљено да је Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево расписало потрагу за њим због кривичних дјела насиље у породици и блудне радње.

Бх. држављанин је предат службеницима МУП-а Кантона Сарајево.

Исти дан на прелазу Изачић ухапшен је И.М. (23) јер је утврђено да је Министарство унутрашњих послова Унско-санског кантона расписало потрагу за њим због кривичног дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

"Држављанин Хрватске је контролисан на уласку у БиХ на прелазу Изачић и предат службеницима Полицијске управе Бихаћ", закључује се у саопштењу.

(Независне)