Марковић и Михајилица на свечаном пријему у Београду :: Semberija INFO ::

 

Марковић и Михајилица на свечаном пријему у Београду


Потпредсједник и члан Предсједништва ПДП, народни посланици Славиша Марковић и Миланко Михајилица, присуствовали су синоћ у Београду свечаном пријему поводом 9. јануара, Дана Републике Српске и 28. фебруара, дана проглашења првог Устава Републике Српске.
 
- Част ми је што смо присуствовали овом значајном догађају и битно је што обиљежавамо доношење првог Устава Републике Српске, управо због историјског значаја документа који је одражавао вољу српског народа. Драго ми је што смо имали прилику за разговор са Николом Селаковићем, изаслаником предсједника Републике Србије Александра Вучића, а посебна је част прилика да чујемо мудре ријечи Његове Светости патријарха српског г. Порфирија – навео је Марковић.


 
Михајилица истиче да је доношењем Устава, 1992. године, постављен правни темељ Републике Српске.
 
- Оснивање Скупштине српског народа, доношење Декларације о проглашењу Републике Српске, а затим и Устава, били су храбри поступци тадашњег руководства и одредили су пут Републике Српске. Ми смо Уставом уређени као демократска земља у којој одлуке доносе њене институције и од највишег је значаја да суштински такви и будемо. Ово је значајан датум за све грађане Републике Српске, којима Устав гарантује пуну равноправност и једнакост, и веома ми је драго што овај дан свечано обиљежавамо управо овдје, у српској престоници, Београду– поручио је Михајилица.

Информативна служба ПДП