Велика полицијска акција у Београду: Приведен Новица Антић, објављени детаљи :: Semberija INFO ::

 

Велика полицијска акција у Београду: Приведен Новица Антић, објављени детаљи


- У великој акцији припадника Управе криминалистичке полиције (УКП) приведен је врх Војног синдиката Србије (ВСС), преноси Курир.

Како сазнају, приведени су Новица Антић, предсједник Војног синдиката, и његова два сарадника.

Дана 27. фебруара 2024.године по налогу ВЈТ, ПОСК Нови Сад, а са пореском полицијом Нови Сад, одређено је задржавање до 48 сати за сљедећа лица: Новица Антић (предсједник ВСС), Душко Толмац (замјеник предсједника ВСС) и Предраг Јевтиц (генерални секретар ВСС), преноси Информер.рс.

Додају да је Антићу одрежено задржавање због кривичног дјела проневјера “јер је донио одлуке којим се Предрагу Јевтицу исплаћује 3,5 милиона динара неосновано”.

“Такодје, преузимао је телефоне и технику синдиката и даље продавао чиме је оштетио синдикат за преко 1,5 милиона, као и што је Душку Толмацу исплаћено око 700.000 динара на име позајмица супротно актима синдиката”, преноси Информер.

Толмац је задржан због сумње да је извршио кривично дјело проневјера јер је Новици Антицу супротно актима сондиката прибавио корист од 6,2 милиона динара, а Јевтић због сумње да је мобилне телефоне и опрему синдиката која је добијена преко оператера даље продавао и на так начин прибавио протовптавну имовинску корист преко 1,5 милиона динара, преноси Информер.
 
(Независне)